Ενότητα :Βότανα - Μαντζούνια - Συνταγές

Τίτλος : Εισαγωγικά - απαραίτητες διευκρινήσεις

Διαβάστηκε: 1676 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Φυσικές συνταγές για όλους:

δοκιμάστε τις με θάρρος (αλλά και προσοχή!)

 

Στην παρούσα ιστοσελίδα έχουν καταχωρηθεί πολλές παλιές "φυσικές" συνταγές, δηλαδή, συνταγές που χρησιμοποιήθηκαν σε παλιότερες εποχές (από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά) με τα υλικά, τις γνώσεις και τα μέσα της κάθε εποχής. Σε πολλές από αυτές προτείνονται υλικά που εύκολα μπορούν να βρεθούν και σήμερα και η χρήση τους δεν ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο. Κάποιες άλλες στηρίζονται σε υλικά και ουσίες εν πολλοίς άγνωστες σε μας ή που δεν χρησιμοποιούνται πια και η αναφορά σε αυτές έχει πρωτίστως λαογραφικό χαρακτήρα ή, ενδεχομένως να κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η παράθεσή τους δεν υπονοεί ότι τις προτείνουμε «κατόπιν δοκιμής» ή ότι παρέχουμε κάποιες εγγυήσεις ασφάλειας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή (για όσες βέβαια έχουν πιθανές εφαρμογές στον οργανισμό μας ή επιπτώσεις στην υγεία μας).

Η ευθύνη της εφαρμογής βαραίνει αποκλειστικά όποιον το επιχειρήσει!

Κάποιες άλλες συνταγές έχουν χιουμοριστικό χαρακτήρα, ενώ στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι χρήσιμες, εύστοχες, αποτελεσματικές και ακίνδυνες. Πάρα πολλές μπορούν να υποκαταστήσουν ανάλογες σημερινές εφαρμογές που στηρίζονται κατά κόρον στη χρήση χημικών (τοξικών και επικίνδυνων, ενίοτε) και αξίζουν το ενδιαφέρον όχι μόνον του λαογράφου και του μελετητή αλλά και του καθημερινού χρήστη.

Επιστροφή