Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 19.00, στη Στοά του Βιβλίου, Βιβλιοπαρουσίαση: "Η Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα"

Διαβάστηκε: 719 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Πρόσκληση

 

 

Η Οικοτοπία και ο Δαίμων της Οικολογίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:

 

"Η Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα"

 

Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο που εκδόθηκε από την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Καίσαρη.

 

Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 19.00, στον οικείο χώρο της Στοάς του Βιβλίου.

 

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει με τις εισαγωγικές αναφορές επί του βιβλίου και του έργου του Νίκου στο πεδίο της πολιτικής οικολογίας από τους συντονιστές της πρωτοβουλίας Σάκη Κουρουζίδη, Λεωνίδα Λουλούδη, Γιάννη Σακιώτη και Γιάννη Σχίζα.

 

Θα ακολουθήσουν σύντομα σχόλια (3-4 λεπτά) για το έργο και τη ζωή του Νίκου Καίσαρη από τους συγγραφείς του τόμου και άλλους ενδιαφερόμενους.

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ευθύμης Παπαδημητρίου.

 

Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να πιούμε ένα ποτό και να κουβεντιάσουμε στο χώρο υποδοχής.

 

Πληροφορίες: 210-3231557, 210-8664335, 210-6142769

 


Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στον εκδοθέντα τόμο παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των Σεμιναρίων της Ερμούπολης τον Ιούλιο του 2005, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Καίσαρη, με θέμα: «Η Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα». Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τα οικολογικά περιοδικά Οικοτοπία & Δαίμων της Οικολογίας και τις εργασίες προετοίμασαν και συντόνισαν οι Σάκης Κουρουζίδης, Λεωνίδας Λουλούδης, Γιάννης Σακιώτης και Γιάννης Σχίζας. Η Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού Νίκος Πουλαντζάς ενίσχυσε οικονομικά την διεξαγωγή της διημερίδας.

 

Επιστροφή