Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είν' τα παραμύθια!

Διαβάστηκε: 924 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου


 
«Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είν' τα παραμύθια!...»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ακρίτας πραγματοποιούν, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2006, στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου στην οδό Κυδαθηναίων 17, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, με τίτλο:
 

«Ψέματα κι αλήθεια, έτσι είν' τα παραμύθια!...»


Θέμα του προγράμματος είναι τα "Παραμύθια της Ίμβρου". «Οι Νεράιδες και οι Καμπούρηδες», «Το μαγικό άλογο» και «Ο Αυγερινός» θα ταξιδέψουν τα παιδιά στο ιστορικό νησί της Ίμβρου και στον κόσμο των λαϊκών του παραμυθιών. Αυτός ο μαγικός κόσμος, με τα "ψέματα" αλλά και τις αλήθειες του, θα σταθεί η πηγή έμπνευσης των παιδιών για μυθοπλασία και αυτοσχεδιασμό. Θα προηγηθεί μικρή γνωριμία με το τοπίο, τους ανθρώπους και τις περιπέτειες της Ίμβρου στο χρόνο, μέσα από επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό.


Στη συνέχεια, τα παιδιά μέσα από "κυνήγι θησαυρού" θα αναζητήσουν αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου που σχετίζονται με το θέμα των παραπάνω παραμυθιών και θα ανακαλύψουν πως μυθικά και ιστορικά στοιχεία των παραδόσεων απεικονίζονται σε αντιπροσωπευτικά δείγματα της λαϊκής τέχνης. Τέλος, οι μικροί μας φίλοι με οδηγό τη φαντασία τους θα δημιουργήσουν το δικό τους έργο.


Τα παραμύθια έχουν επιλεγεί από το βιβλίο «Τα Παραμύθια της Ίμβρου» των εκδόσεων Ακρίτας. Το βιβλίο περιέχει επίσης λαϊκές παραδόσεις, μύθους και θρύλους, καθώς και μια συνοπτική ιστορική αναδρομή του νησιού.


Τη λογοτεχνική απόδοση των παραμυθιών και την επιμέλεια του βιβλίου έχει κάνει η Εύη Τσιτιρίδου - Χριστοφορίδου και την εικονογράφηση η Αίγλη - Αικατερίνη Ποταμίτου.
 
Ώρα έναρξης του προγράμματος 11.00 π.μ.


Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210- 32 23 368.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κυδαθηναίων 17, 10558 Αθήνα
Τηλ. 210 32 23 368 - 210 32 29 031,
e-mail: tep@melt.culrure.gr
 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ
Eφέσου 24 171 21, Nέα Σμύρνη
Τηλ. επικοινωνίας: 210-9334554,
Φαξ:210-9334554
e-mail:info@akritas.net.gr
www.akritas.net.gr

Επιστροφή