Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Η "Πολιτική Οικολογία" παρουσιάζεται στο Ηράκλειο

Διαβάστηκε: 823 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Η "Πολιτική Οικολογία" παρουσιάζεται στο Ηράκλειο

 

 

 

Οικοτοπία, Δαίμων της Οικολογίας, Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας, Ο.Π.Η., Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2006

 

Η "Οικοτοπία" και ο "Δαίμων της Οικολογίας", σε συνεργασία με τη "Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας" και την "Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου", σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου


"Η Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα"


Πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο που εκδόθηκε από την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Καίσαρη.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Ηράκλειο, στο στέκι του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Ηρακλείου (Αναλήψεως 19, Ανάληψη, Ηράκλειο, τηλ. 2810 341060), την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2006, στις 20:00.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι συντονιστές της πρωτοβουλίας κ.κ. Σάκης Κουρουζίδης, Γιάννης Σακιώτης και Γιάννης Σχίζας. Επίσης, για το Νίκο Καίσαρη θα μιλήσει ο υποψήφιος Νομάρχης Ηρακλείου κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.


Θα ακολουθήσει συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο εκ των συγγραφέων του τόμου κ. Μιχάλης Προμπονάς.


Πληροφορίες: Τηλ. 2810 393265, 6977618329


 

Η Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα



Είναι ένας συλλογικός τόμος αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Καίσαρη, ο οποίος προετοιμάσθηκε από την Οικοτοπία και το Δαίμονα της Οικολογίας.


Τα κείμενα που συμπεριλαμβάνονται στον εκδοθέντα τόμο παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο των Σεμιναρίων της Ερμούπολης τον Ιούλιο του 2005, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Νίκου Καίσαρη, με θέμα: "Η Πολιτική Οικολογία στην Ελλάδα". Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από τα οικολογικά περιοδικά Οικοτοπία & Δαίμων της Οικολογίας και τις εργασίες προετοίμασαν και συντόνισαν οι Σάκης Κουρουζίδης, Λεωνίδας Λουλούδης, Γιάννης Σακιώτης και Γιάννης Σχίζας. Η Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού Νίκος Πουλαντζάς ενίσχυσε οικονομικά την διεξαγωγή της διημερίδας και η εκτύπωσή του ενισχύθηκε οικονομικά από τον Γιώργο Ανεμοδουρά.


Η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη αποφάσισε την έκδοση των στοχασμών και προβληματισμών που ανέπτυξαν στο γόνιμο πνευματικά περιβάλλον των Σεμιναρίων της Ερμούπολης οι συγγραφείς του τόμου, αφενός για να τιμήσει τον αξέχαστο φίλο και συνεργάτη Νίκο Καίσαρη, πρωτεργάτη της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα, αφετέρου πιστεύοντας ότι συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός συστηματικού δημόσιου διαλόγου για την πορεία και τις προοπτικές της πολιτικής οικολογίας στη χώρα μας.



Γράφουν:
O Γιάννης Σχίζας "Διαδρομές και σκέψεις  για την πολιτική οικολογία", ο Ευθύμης Παπαδημητρίου "Σχετικά με τη θεωρητική οικολογική συζήτηση στην Ελλάδα", ο Αλέκος Γεωργόπουλος "Οικολογία και Αυτονομία: Μπορεί το πράσινο κίνημα να συγκροτήσει μια διακριτή και ρεαλιστική πολιτική εναλλακτική λύση;", ο Γιάννης Μυλόπουλος "Αναζητώντας τον Τρίτο Δρόμο: Δημοκρατικός σοσιαλισμός και περιβάλλον", ο Γιώργος Στάμου "Πώς μπορούμε να μιλάμε για την οικολογία με τρόπο συγκεκριμένο και συνεκτικό", ο Κώστας Σκορδούλης "Οικοσοσιαλισμός: φιλοσοφία και πολιτική", ο Ιωσήφ Μποτετζάγιας "Η κοινωνική απήχηση της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα", ο Γιάννης Σακιώτης "Ο προβληματικός δημόσιος λόγος της "λαϊκής" οικολογίας", ο Κίμων Χατζημπίρος "Μια υπόθεση εργασίας για το ελληνικό οικολογικό κίνημα: η περίπτωση του Σχινιά", ο Γιώργος Μπάλιας "Η συνύπαρξη ΓΤΟ με συμβατικές ή βιολογικές καλλιέργειες και η προστασία του πολίτη", ο Μιχάλης Κουλουρούδης "Το ελληνικό κίνημα της βιολογικής γεωργίας", η Βάσω Κανελλοπούλου "Το ελληνικό κοινωνικό κίνημα  ενάντια στην είσοδο των ΓΤΟ στην τροφική αλυσίδα", ο Νίκος Ράπτης "Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην εποχή του επείγοντος: αναπροσαρμογή και ένταξη στον κυρίαρχο κώδικα", ο Σάκης Κουρουζίδης "Η έντυπη διακίνηση των οικολογικών ιδεών", ο Λεωνίδας Λουλούδης "Η Ευρώπη, οι Αγρότες, το Περιβάλλον και η Αριστερά", η Μαργαρίτα Χόνδρου Καραβασίλη "Προστασία του περιβάλλοντος: Μοχλός για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης, μηχανισμοί και εργαλεία", ο Μιχάλης Προμπονάς "Πράσινη ενέργεια", η Θεοδότα Νάντσου "Διεκδικώντας την ελληνική φύση. Οι επιτυχίες και τα μεγάλα διλήμματα των περιβαλλοντικών οργανώσεων", και η Ελίνα Αποστολοπούλου & Γιάννης Παντής "Πολιτική οικολογία και προστατευόμενες περιοχές". Επίσης, περιλαμβάνονται και 7 αντιπροσωπευτικά κείμενα από τη μαχητική και ταυτόχρονα διεισδυτική αρθρογραφία του Νίκου Καίσαρη των τελευταίων χρόνων, με προσφιλές του θέμα την πολιτική οικολογία, μία υπόθεση στην οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του.

 

Επιστροφή