Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

Διαβάστηκε: 740 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Σήμερα 29 Νοεμβρίου 2006 όλοι και όλες εμείς που συμμετείχαμε στη σύσκεψη φορέων και πολιτών την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή στο κτίριο του 7ου Δημοτ. Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την αταλάντευτη θέλησή μας να αγωνιστούμε, ώστε να θεσμοθετηθεί και να υλοποιηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή υψηλού και πυκνού πρασίνου σύμφωνα με την μελέτη του ΕΜΠ, χωρίς εμπορευματοποίηση.

Συγχρόνως εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το γεγονός της παραχώρησης από την «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» του Μπάντμιντον και 20 στρεμμάτων που το περιβάλλουν σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθόδους, που χρησιμοποιεί η «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Η εν λόγω εταιρεία αποκρύπτει τις συμβάσεις που έχουν δημόσιο χαρακτήρα και με τις οποίες καταστρατηγούνται οι Ν.1515/85 και 732/77 καταπατώντας έτσι το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση για ζητήματα που τους αφορούν και εμποδίζεται το δικαίωμα της χρήσης ένδικων μέσων, όταν κρίνουν (οι πολίτες) ότι ενέργειες διαφόρων συμφερόντων έχουν καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής τους.

Καταγγέλλουμε την συνειδητή απραξία ή και συνηγορία των Δημοτ. Αρχών των όμορων Δήμων οι οποίες δεν αντιδρούν στην τσιμεντοποίηση-εμπορευματοποίηση του πάρκου.

Επειδή από πολλές πλευρές βάλλεται ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες μεγάλος ελεύθερος χώρος της Αθήνας και επειδή πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της πόλης μας, ζητούμε από την πολιτεία:

1.         Άμεση θεσμοθέτηση και διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή πυκνού και υψηλού πρασίνου 4500 στρεμ., σύμφωνα με την μελέτη του ΕΜΠ, χωρίς εμπορευματοποίηση.

2.         Απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο Πάρκο Γουδή. Καμία οικοδομική άδεια να μην εκδοθεί για την ανέγερση νέων κτιρίων, γηπέδων κ.λ.π. στο χώρο αυτό.

3.         Ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Μπάντμιντον και των 20 στρεμ. που το περιβάλλουν, την οποία συνήψαν η «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» με ιδιωτικά συμφέροντα.

4.         Απόρριψη κάθε σχεδιασμού που προβλέπει την τσιμεντοποίηση στο χώρο που προβλέπεται το Μητροπολιτικό Γουδή και στη Β’ ζώνη Υμηττού (Μητροπολιτικός ναός, συνοδικό Μέγαρο, ιδιωτικοποίηση, μέρος του χώρου στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ κ.ά.).

Δηλώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις, που έγιναν στη σημερινή εποικοδομητική σύσκεψη, προς την κατεύθυνση

i) Μαζικών εκδηλώσεων-πορειών και δράσεων (πολιτιστικών κ.ά.) στον χώρο ρου Πάρκου Γουδή αλλά και προς τους αρμόδιους φορείς

ii) Του συντονισμού με φορείς εργαζομένων (μηχ/κων δημοσίου, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών κ.ά.) με δημοτικές παρατάξεις, με πολιτιστικούς συλλόγους και περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.λ.π.

 

 

Το Προεδρείο της Σύσκεψης

Επιστροφή