Ενότητα :Τεύχος 60, Μάιος 2006

Τίτλος : ΘΕΜΑΤΑ. Ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα

Διαβάστηκε: 687 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

Ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα

 

Η Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση εξέτασε τις πρόσφατες εξελίξεις και επιβεβαίωσε την θέση της για την ανάγκη διάσωσης, προστασίας και αναβάθμισης του Ελαιώνα, αυτής της τεράστιας έκτασης των 9000 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην καρδιά του λεκανοπεδίου, και μπορεί και πρέπει να γίνει πνεύμονας για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας .

Το Προεδρικό Διάταγμα του 1995 όχι μόνο δεν εφαρμόζεται και ακόμα λιγότερο βελτιώνεται, αλλά καταστρατηγείται καθημερινά επιδεινώνοντας την κατάσταση, με:

1.      Την επέκταση των κτιρίων του ΤΕΙ Πειραιά, θυσιάζοντας τις τελευταίες ελιές που έχουν απομείνει.

2.      Τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των σταθμών υπεραστικών λεωφορείων στην Ιερά Οδό, όπου προστίθεται πλήθος εμπορικών χρήσεων .

3.      Την λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

4.      Τα σχέδια κατασκευής του εμπορικού – αθλητικού συγκροτήματος του Παναθηναϊκού σε χαρακτηρισμένους χώρους πρασίνου καθώς και άλλων χρήσεων (π.χ. θρησκευτικών χώρων) επίσης σε ελεύθερους – κοινόχρηστους χώρους .

Καλούμε όλους τους αρμόδιους να συναισθανθούν τις ευθύνες τους απέναντι σ’ αυτή την πολύπαθη πόλη και τους κατοίκους της και να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους . Ιδιαίτερα καλούμε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά να μην υπογράψει και να μη προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την κατασκευή του εμπορικού – αθλητικού συγκροτήματος του Παναθηναϊκού σε χώρο πρασίνου, αλλά αντίθετα να προστατεύσει τους ελεύθερους χώρους και την ανάσα των Αθηναίων, όπως έχει υποχρέωση ο υπουργός περιβάλλοντος.

Για επικοινωνία: 2108814717 – 2103461321 – 2103422651 – 2105989762

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 60, 5/06

 

 

Επιστροφή