Ενότητα :Τεύχος 58, Μάρτιος 2006

Τίτλος : ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ. Σύλλογος Προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής

Διαβάστηκε: 716 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

AΓΡΙΑ ΖΩΗ

 

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 από ανθρώπους με πολύχρονη δραστηριότητα στους χώρους της προστασίας του περιβάλλοντος, της επιστήμης και της τέχνης.

Στα ιδρυτικά του μέλη περιλαμβάνονται κτηνίατροι, νομικοί, περιβαλλοντολόγοι, δασολόγοι, αρχιτέκτονες, εικαστικοί καλλιτέχνες, ειδικοί εξεύρεσης πόρων καθώς και ομάδα έμπειρων νοσηλευτών άγριων ζώων.

Επιδίωξη του Συλλόγου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της περίθαλψης, η επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των άγριων ζώων που περιθάλπονται, η προώθηση διαχειριστικών λύσεων για την προστασία τους και η πραγματοποίηση δράσεων περιβαλλοντικής αγωγής και ενημέρωσης.

Ο Σύλλογος επιδιώκει επίσης τη σύνδεση της περίθαλψης της άγριας ζωής με την προστασία της φύσης στο σύνολο της, λαμβάνοντας υπ’ όψιν στην προσπάθεια αυτή την ανάγκη των ανθρώπων της πόλης και της υπαίθρου για ποιότητα ζωής.

Για την επίτευξη των σκοπών του ο Σύλλογος συνεργάζεται με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους σχετικούς κρατικούς φορείς (δασαρχεία κλπ). 

Τηλ. Επικοινωνίας   6972664675

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 58, 3/06

Επιστροφή