Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Φυτεύουμε το δάσος των ελπίδων

Διαβάστηκε: 806 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Φυτεύουμε το δάσος των ελπίδων

Μετά τη σημερινή, νέα δενδροφύτευση την Κυριακή από την Οικολογία- Αλληλεγγύη

 

Έμπρακτη απάντηση στις πολιτικές υποβάθμισης της συνταγματικής προστασίας του δάσους έδωσε σήμερα η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» με τους οικολόγους της Θεσσαλονίκης.

«Ως συνέχεια των αγώνων που έχουμε κάνει χρόνια τώρα για την υπεράσπιση των περιαστικών δασών, δείχνουμε το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η πολιτεία, οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς: είναι ο δρόμος της δημιουργίας, της προσφοράς και της ανάπτυξης των δασών και όχι της καταστροφής, της υποβάθμισης και της εξυπηρέτησης των  ιδιοτελών συμφερόντων», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου ήταν η οικολογική απάντηση στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος για τα δάση. Με την προτεινόμενη αναθεώρηση αίρεται η συνταγματική προστασία δεκάδων  εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικών εκτάσεων και περιορίζεται δραματικά το ποσοστό των προστατευόμενων δασών, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

 «Συγκρουόμαστε με τα συμφέροντα, υπερασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής όλων», ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι συμμετέχοντες στη πρωινή, σε μέρα και ώρα εργασίας, δενδροφύτευση, ως άμεση απάντηση στην απόφαση της επιτροπής της Βουλής να εισηγηθεί στον Ολομέλεια την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.  

Η δενδροφύτευση έγινε σε μια καμένη έκταση του Σέιχ Σου το 1997, πάνω από την Άνω Τούμπα, που είχε όμως ξανακαεί πριν δύο χρόνια και δεν είχε πια τη δυνατότητα της φυσικής αναγέννησης.

Την επόμενη Κυριακή, 21/1 η προσπάθεια συνεχίζεται. Η Οικολογία Αλληλεγγύη θα κάνει δενδροφύτευση στην Απολλωνία, σε μια ευαίσθητη οικολογικά περιοχή, που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου. Όσοι (από Θεσσαλονίκη) ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, μπορούν να έρθουν στο ραντεβού που έχει κανονιστεί στο πάρκιγκ του Carefour της Ευκαρπίας στις 10.45 ή στις 12.00 στην Απολλωνία. Καλό θα ήταν, όποιος διαθέτει εργαλεία για σκάψιμο, να φέρει (τσάπα ή πατόφτυαρο).

 

Φυτεύουμε το δάσος των ελπίδων μας,

φτιάχνουμε τους καιρούς που ζούμε.

 

Για όποιον ενδιαφέρεται, διαθέτουμε δωρεάν φωτογραφίες και video.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Οικολογικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης

Φιλίππου 51, 54631 Θεσσαλονίκη

τηλ. 2310.222503/409770, fax 2310.421196

e-mail: [email protected]

www.ecology-salonika.org

 

 

Επιστροφή