Ενότητα :Επίκαιρα θέματα

Τίτλος : Τα πλήρη πρακτικά της Βουλής από τη συζήτηση των άρθρων 24 &117 του Συντάγματος

Διαβάστηκε: 841 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

(Επεξεργασία των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος)


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις. Τα τονισμένα τμήματα του κειμένου -με κόκκινο-, όπως και τα μικρά σχόλια ανήκουν στον Κ. Βολιώτη)


ΙΑ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΣΤ’
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007

Αθήνα, σήμερα στις 17 Ιανουαρίου 2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα
11.17’ συνήλθε σε συνεδρίαση στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής η Επιτροπή Αναθεώρησης Συντάγματος, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωάννης Τραγάκης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη με θέμα:
Επεξεργασία των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος, όπως είχαμε αποφασίσει ομόφωνα και στην προηγούμενη συνεδρίασή μας, αλλά και σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Δεν θα διακόψουμε καθόλου, θα πάμε συνέχεια, όπως πήγαμε και την περασμένη Τετάρτη –και πήγε και καλά- μέχρις ότου ολοκληρωθεί ο κατάλογος των εγγεγραμμένων συναδέλφων.
Θα ήθελα επίσης να σας ανακοινώσω ότι, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίασή μας είχα αναφέρει, στην επόμενη συνεδρίασή μας, η οποία θα είναι στις 24 του μηνός, πάλι ημέρα Τετάρτη, θα συζητηθούν τα άρθρα 56, 57 και 115. Όμως –κι εδώ ζητάω και την γνώμη σας- να συζητήσουμε και τα 111 και 118 των μεταβατικών διατάξεων, τώρα, αφού τελειώσουν και τα άρθρα; Και μετά είναι μόνο οι προτάσεις συναδέλφων με 50 υπογραφές.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Τι προτείνετε; Γιατί δεν καταλάβαμε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωάννης Τραγάκης): Να το πω ξανά. Στην επόμενη συνεδρίασή μας συζητάμε τα τελευταία άρθρα που έχουν απομείνει για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της συζήτησης των άρθρων της πρότασης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα είναι τα άρθρα 56, 57 και 115, βασικά δηλαδή αυτά που αναφέρονται στο επαγγελματικό ασυμβίβαστο των Βουλευτών. Πλην όμως έχουμε αφήσει και τα άρθρα των μεταβατικών διατάξεων, το 111 και το 118, τα οποία αναφέρονται στις αναθεωρήσεις, αν θα γίνουν και πώς θα γίνουν. Προτείνω να τα συζητήσουμε και αυτά μαζί –δεν έχει και κανένα νόημα να τα συζητήσουμε αργότερα- για να κλείσουμε τα άρθρα, ώστε στην επόμενη συνεδρίασή μας, όποτε και αν γίνει αυτή,…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ναι, συμφωνούμε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Εγώ έχω προτείνει ήδη –και θέλω να υπάρξει θετική απάντηση σ’ αυτό- να γίνει στις 30 του μηνός, Τρίτη πρωί. Η συνεδρίαση για τις προτάσεις των συναδέλφων Βουλευτών…
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Το είπαμε και την προηγούμενη φορά αυτό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωάννης Τραγάκης): Πολύ ωραία. Το είπαμε και το συμφωνήσαμε.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είπαμε την προηγούμενη φορά για την Τετάρτη στις 31 και για την Πέμπτη. Είναι στα Πρακτικά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωάννης Τραγάκης): Όχι, δεν είχαμε πει αυτό την προηγούμενη φορά. Έχω τα Πρακτικά και τα μελέτησα. Είχα θέσει το ερώτημα και περίμενα απάντηση από σας. Είχα βάλει την εναλλακτική λύση εγώ -και θα ήθελα πραγματικά να σας παρακαλέσω να γίνει δεκτή αυτή η εναλλακτική πρόταση- αφού δεν μπορείτε την Τρίτη –εγώ πάντως προτείνω την Τρίτη στις 30 του μηνός- να συνεδριάσουμε την Τετάρτη στις 31 του μηνός, το πρωί, ώστε να συζητήσουμε τις προτάσεις με τις πενήντα υπογραφές και να κάνουμε απογευματινή συνεδρίαση, όχι συνεχόμενη -το εννοώ λέγοντας «απογευματινή»- για να ψηφίσουμε.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, καταρχήν για τη συζήτηση των δύο μεταβατικών διατάξεων με τις υπόλοιπες εγώ προσωπικά δεν έχω αντίρρηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωάννης Τραγάκης): Καλά, δεν έχει και κανένα νόημα αυτό...

(το πλήρες κείμενο στο αρχείο .pdf)

Επιστροφή