Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Φωτιές σε δασικές εκτάσεις σε Φλώρινα και Καστοριά

Διαβάστηκε: 716 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Φωτιές σε δασικές εκτάσεις σε Φλώρινα και Καστοριά

 

Πηγή Flash GR 23/1/2007

 

Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα  της Δευτέρας, φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική έκταση στο δημοτικό διαμέρισμα Πολυποτάμου Φλώρινας. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες, ωστόσο το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνει το έργο τους. Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

    Εξάλλου, υπό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική περιοχή στο δημοτικό διαμέρισμα Πολυκεράσου του δήμου Βιτσίου, στο νομό Καστοριάς. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει αποτεφρώσει 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καθώς και 10 στρέμματα με φυλλώματα δένδρων. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης, ενώ στο έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσκολεύει το πετρώδες έδαφος, συμμετέχουν 7 πυροσβεστικά οχήματα με 17 άνδρες.

 

824 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις από την 1η Δεκεμβρίου!!!

 Σημαντική αύξηση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο παρατηρείται σύμφωνα με την Πυροσβεστική τον φετινό χειμώνα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της παρατεταμένης ανομβρίας.


    Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η Δεκεμβρίου 2006 μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 824 πυρκαγιές σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις έναντι 234 που εκδηλώθηκαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση φέτος φτάνει το 350% περίπου. Για το λόγο αυτό από την Πυροσβεστική γίνεται έκκληση ιδιαίτερα στους αγρότες και κτηνοτρόφους που εργάζονται στην ύπαιθρο να είναι πολύ προσεκτικοί και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα σε περίπτωση που βάζουν φωτιά ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος επέκτασης πυρκαγιών.

 

 

Θυμίζω την Έκθεση της ΕΕ που κυκλοφόρησε πριν 10 μέρες και αποκάλυπτε ότι:

 

Η Κλιματική Αλλαγή θα Αλλάξει το Πρόσωπο της Ηπείρου μας!

 

υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων κινδύνων ότι για τη Μεσόγειο η άνοδος της θερμοκρασίας θα οδηγήσει σε αύξηση της ξηρασίας και περισσότερες πυρκαγιές.

 

Δρ. Τσιπουρίδης Ιωάννης
Πρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης

Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ
Εκδότης "ΑΝΕΜΟλόγια"

Επιστροφή