Ενότητα :Τεύχος 68, Φεβρουάριος 2007

Τίτλος : ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Ειρ. Θεοδοσίου, Γ. Φέρμελη, Αν. Κουτσουβέλη: Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστηκε: 645 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Ειρ. Θεοδοσίου, Γ. Φέρμελη, Αν. Κουτσουβέλη: Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ,   2006,  ISBN 960-7846-61-3

 

Η ιδέα της συγγραφής του βιβλίου προήλθε από το ενδιαφέρον να αυξηθεί η συνειδητοποίηση του κοινού για τη διατήρηση της πλούσιας γεωλογικής κληρονομιάς του τόπου μας και να διαδοθεί η ιδέα της γεωδιατήρησης. Επιπλέον, η έκδοση απαντά και στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ύπαρξη σχετικού εκπαιδευτικού υλικού.

Το βιβλίο Η γεωλογική μας κληρονομιά έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στα συγκεκριμένα θέματα, μιας και η διακίνηση των σχετικών γνώσεων περιορίζεται μέχρι σήμερα κυρίως μεταξύ ειδικών, σε συνέδρια, συμπόσια και επιστημονικές ημερίδες.

Η εξαίρετη τυποτεχνική μορφή του βιβλίου, χάρη και στην πλούσια εικονογράφηση, φέρνει κοντά στους ευαισθητοποιημένους στα περιβαλλοντικά θέματα αναγνώστες σπάνιας ομορφιάς εικόνες από το γεωλογικό πλούτο του πλανήτη μας.

Παράλληλα, το δεύτερο μέρος του βιβλίου, που επικεντρώνεται στο σβησμένο ηφαίστειο Σουσάκι, κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, δίνει στους συγγραφείς την αφορμή να μιλήσουν για το ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου αλλά και για τον «Κύκλο της Φωτιάς», μια ζώνη κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, που περιλαμβάνει περί τα 500 ενεργά ηφαίστεια

Χάρη στον ψηφιακό δίσκο (CD ROM) με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και Φύλλα εργασίας που συνοδεύει το βιβλίο, αυτό θα φανεί χρήσιμο τόσο στους δασκάλους, όσο και σε εκπαιδευτικούς συναφών ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα θελήσουν να μυήσουν τους μαθητές τους σε μια ξεχωριστή πτυχή της Περιβαλλοντικής Αγωγής.

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 68, 2/07

 

 

Επιστροφή