Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : ΒΙΟΖΩ, Τα μεταλλαγμένα είναι, πια αποδεδειγμένα, πολύ επικίνδυνα

Διαβάστηκε: 881 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

ΒΙΟΖΩ

ΠΡΟΣΟΧΗ στα εντόσθια του πασχαλινού οβελία και των άλλων ζώων και ψαριών, που διατρέφονται με μεταλλαγμένα

Τα μεταλλαγμένα είναι, πια αποδεδειγμένα, πολύ επικίνδυνα

Καμία ευαισθητοποίηση για την προστασία της υγείας των καταναλωτών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ), που έδωσε έγκριση για κατανάλωση μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ενώ υπήρχαν αποδείξεις ότι πειράζει σοβαρά την υγεία. Συγκεκριμένα η ΕΕ έδωσε έγκριση για χρήση του καλαμποκιού της αμερικάνικης πολυεθνικής ΜΟΣΑΝΤΟ στις ζωοτροφές τον Αύγουστο του 2005 και για κατανάλωση από ανθρώπους τον Ιανουάριο του 2006, μετά από την εισήγηση της διορισμένης από την ίδια «επιστημονικής» επιτροπής, η οποία είχε μελετήσει τον φάκελο, που έδειχνε σαφώς προβλήματα στα εσωτερικά όργανα των πειραματόζωων, όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα της Greenpeace και του ειδικό στον τομέα της γενετικής, καθηγητή Ζιλ Ερίκ Σιραλινί (*).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ απαιτεί την άμεση απόσυρση του επικίνδυνου μεταλλαγμένου προϊόντος ΜΟΝ863, την άμεση εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Καρθαγένης για την προφύλαξη και καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο καταναλωτή, να πάρει στα χέρια του την διατροφή του από τις πολυεθνικές κερδοσκοπικές εταιρείες του θανάτου, που με την πλήρη κάλυψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα. Ιδιαίτερα πρέπει οι καταναλωτές να προσέξουν τι πασχαλινό οβελία θα αγοράσουν, γιατί αν έχει φάει μεταλλαγμένα, πιθανό να έχει και τοξικά εντόσθια. Ας προτιμήσουμε τα βιολογικά αρνιά και κατσίκια για το Πάσχα και να επιλέγουμε κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά και άλλα ζωικά προϊόντα βιολογικά είτε με πιστοποίηση ότι δεν διατρέφονται με μεταλλαγμένα. Ακόμη και στα λεγόμενα ελευθέρας βοσκής τον χειμώνα ρίχνουν καρπό (καλαμπόκι, σόγια κλπ).

 

Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ καλεί τους φορείς και τις συλλογικότητες, που είναι αντίθετοι στα μεταλλαγμένα, μετά από αυτή την κατάφορη παραβίαση της αρχής της προφύλαξης της υγείας των καταναλωτών, για την αύξηση των υπέρογκων κερδών της ΜΟΣΑΝΤΟ, να συσπειρωθούν και να ενεργοποιηθούν ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους καταναλωτές.

Το ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

 

(*) Δείτε την ανακοίνωση της Greenpeace πατώντας εδώ

 

Επιστροφή