Ενότητα :Τεύχος 69, Μάρτιος 2007

Τίτλος : Επιστολή Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος & Πολιτ.Κληρονομιάς στους βουλευτές της ΝΔ, με θέμα την Αναθεώρηση του άρθρου 24

Διαβάστηκε: 588 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

Αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος

 

Η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία του περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Τριπόδων 28) Πλάκα, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

 

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2007

Αρ. Πρωτ. 184 /Ε.Ε.

 

Προς τους

Βουλευτές της Ν.Δ.

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς θέλει να σας κάνει άλλη μία φορά κοινωνό των ζωηρών ανησυχιών της σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος.

 

            Σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση για την ύπαρξη μας που γνώρισε η γη μέχρι τώρα, πρόκληση που απορρέει από την μέχρι σήμερα μη αειφόρο πρακτική της οικονομικής ανάπτυξης, είναι πράγματι απορίας άξιο πως επιχειρείται από την κυβέρνηση η τροποποίηση ενός άρθρου που αφ’ ενός οφείλεται στην πολιτική ευφυΐα και προνοητικότητα των αείμνηστων Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωνσταντίνου Τσάτσου και αφ’ ετέρου στηρίζεται σήμερα σθεναρά από τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο για το Περιβάλλον, τον Έλληνα πολιτικό κ. Σταύρο Δήμα, εκ της θέσεως του ως έγκυρου κριτή των περιβαλλοντικών προβλημάτων της εποχής.

 

            Πιστεύομε ότι θα αποτελέσει πράξη συνέπειας και σοφίας να επιμείνετε στην ολομέλεια να απαγκιστρωθεί η κυβέρνηση από ένα σοβαρότατο σφάλμα, που όχι απλώς θα ζημίωνε τα δάση ως και γενικότερα το ελληνικό περιβάλλον, αλλά θα έδινε λάθος μήνυμα, εξωτερικά και εσωτερικά για την σοβαρότητα της χώρας μας στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης πρόκλησης της εποχής μας. Θα έπρεπε να είναι ευνόητο ότι τα όποια προβλήματα που πηγάζουν από τις άριστες συνταγματικές επιταγές του άρθρου 24, δεν αφορούν στο συνταγματικό επίπεδο αλλά στα επίπεδα των νομοθετικών και διοικητικών ρυθμίσεων, στα οποία πρέπει να ρίξει το βάρος της η πολιτική βούληση της χώρας μας.

 

Δεν είμαστε μόνον εμείς που διακατεχόμαστε από αυτή τη ζωηρή ανησυχία για τα περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά πολλοί περισσότεροι πολίτες της χώρας μας. Τούτο αποδεικνύει η πρόσφατη εμπειρία της εκστρατείας μας για το κλείσιμο των φώτων με την ευκαιρία της παρουσίασης της σημαντικότατης μελέτης του InterGovernmental Panel on Climate Change (Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή). Επισυνάπτομε Δελτίο Τύπου που διαφωτίζει πόσο πιο ευαίσθητη στις περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι οι Έλληνες πολίτες, σε σχέση μ’ αυτά που λέγονται και γράφονται από μερικούς.

 

 

Με εκτίμηση,

Κώστας Καρράς, Πρόεδρος

Γιάννης Μιχαήλ, Πρόεδρος Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 69, 3/07

 

Επιστροφή