Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου

Διαβάστηκε: 893 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

1 Απριλίου 2007

 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου

 

Η πρώτη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της αιολικής ενέργειας.

Στις 15 Ιουνίου 2007, θα γιορτάσουμε την Ενέργεια του Ανέμου σε ολόκληρη την Ευρώπη

 

Στις 15 Ιουνίου, καλείστε να συμμετάσχετε στην πρώτη πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της αιολικής ενέργειας. Σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης, επιστημονικές ενώσεις αιολικής ενέργειας, κατασκευαστές, παραγωγοί, και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς θα γιορτάσουν την ενέργεια του Ανέμου με την οργάνωση πολλών και διάφορων δραστηριοτήτων. Οργανωμένη και συντονισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA), η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των ιθυνόντων και του κοινού στην αιολική ενέργεια και τις δυνατότητες του Ανέμου.

 

Η απόφαση που λήφθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να επικυρώσουν έναν δεσμευτικό στόχο 20% για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ήταν ένα σαφές βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ευρώπη είναι τώρα σε θέση να κάνει μια θετική επιλογή και να εκμεταλλευτεί την αιολική ενέργεια, που είναι μια ασφαλής, γηγενής, καθαρή και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. 

 

Η EWEA και οι συνεργάτες της θέλουν να προωθήσουν την ενέργεια του Ανέμου σε ολόκληρη την Ευρώπη ως ένα αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης. Στις 15 Ιουνίου, η ευρωπαϊκή βιομηχανία αιολικής ενέργειας θα ενθαρρύνει τους ευρωπαίους πολίτες να απαιτήσουν να χρησιμοποιούν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. 

 

Η ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου θα εορταστεί σε όλη την ήπειρο μας, με δραστηριότητες που θα  πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη, στην Μαδρίτη, στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στη Βουδαπέστη, στη Ρώμη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.  Εθνικές Ενώσεις αιολικής ενέργειας, κατασκευαστές και παραγωγοί θα οργανώσουν «αιολικές εκδηλώσεις» στις πόλεις τους και στα αιολικά πάρκα της χώρας τους.

 

Η  ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου είναι ένα πανευρωπαϊκό γεγονός που:

      Θα προωθήσει τη αιολική ενέργεια σε ολόκληρη την Ευρώπη ως μια δημοφιλή και αποτελεσματική πηγή ενέργειας,

      Θα εξηγήσει γιατί η αιολική ενέργεια είναι μια βασική λύση στην κλιματική και ενεργειακή κρίση,

      Θα ενθαρρύνει τους ευρωπαίους πολίτες να απαιτήσουν την χρήση πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

Καλό Πάσχα,

 

Με εκτίμηση,

Δρ. Ι. Τσιπουρίδης

Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΕΤΑΕΝ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για την ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου και τις «αιολικές εκδηλώσεις», που θα οργανωθούν στη χώρα μας επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]  ή [email protected] ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.eletaen.gr. 

 

Για πληροφορίες για όλη την Ευρώπη επικοινωνήστε με την ομάδα της EWEA στο [email protected] ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ημέρας του Ανέμου  στο www.windday.eu

Επιστροφή