Ενότητα :Τεύχος 52, Σεπτέμβριος 2005

Τίτλος : Κρήτη 2005 – Γη και Πολιτισμός. 9-10-11 Σεπτεμβρίου 2005

Διαβάστηκε: 686 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Κρήτη 2005 – Γη και Πολιτισμός

9-10-11 Σεπτεμβρίου 2005

 

Η Γιορτή «Κρήτη 2005 – Γη και Πολιτισμός» πραγματοποιείται το τριήμερο 9-10-11 Σεπτεμβρίου στο Μεσογειακό Αναπτυξιακό Κέντρο Κρήτης (πρώην περιφερειακή αγορά Αγιά Χανίων). Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία των περυσινών εκδηλώσεων η φετινή διοργάνωση θα είναι 3ημερη, με την φιλοδοξία να αποτελέσει μια ακόμη γιορτή γεύσεων, μυρωδιών, δημιουργίας και ενημέρωσης .

Κεντρικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των προϊόντων της Κρητικής Διατροφής, του φυσικού πλούτου και του πολιτισμού, σε αδιάρρηκτη ενότητα μεταξύ τους και η ανάδειξή τους ως κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας του τόπου.

Για μια ακόμη χρονιά θα υπάρχουν περίπτερα με προϊόντα και χρηστικά αντικείμενα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γεύσεις και μυρωδιές της Κρήτης, χώροι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Τη διοργάνωση της Γιορτής έχουν αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, η ΤΕΔΚ Νομού Χανίων, το ΕΒΕ Χανίων, το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης και το ΓΕΩΤΕΕ. Συμμετέχουν οι Δήμοι Ανατολικού Σελίνου, Αρμένων, Βάμου, Βουκολιών, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ιναχωρίου, Κισάμου, Κολυμπαρίου, Κρυονερίδας, Μουσούρων, Νέας Κυδωνίας, Πελεκάνου, Πλατανιά, Σούδας, Σφακίων και Χανίων. Φορέας υλοποίησης είναι η Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε.

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 52, 9/05

 

Επιστροφή