Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ;

Διαβάστηκε: 722 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr

Κολοκοτρώνη 31, 10562 ΑΘΗΝΑ, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825

 

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ;

 

Το ερώτημα δεν είναι καθόλου ρητορικό. 

·          Την «προσωρινή διακοπή λειτουργίας» του μετρό από Εθνική Άμυνα μέχρι Πλακεντία αναγγέλλει η ίδια η επίσημη ανακοίνωση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τα έργα ολοκλήρωσης των τριών σταθμών (Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή) που είχαν μείνει ημιτελείς.

·          Στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι κοινό μυστικό ότι η «προσωρινή» διακοπή θα είναι τουλάχιστον εξάμηνη. Παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει, σίγουρα όμως θα είναι μετά τις εκλογές ώστε  να μη μπορούμε να αντιδράσουμε με την ψήφο μας.

 

Η διακοπή είναι απαραίτητη για τα βασικά έργα του Σταθμού Αγίας Παρασκευής, που είχαν μείνει στα χαρτιά όταν κατασκευαζόταν η γραμμή. Όμως οι περιοχές μας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για την ανευθυνότητα όσων επέβαλαν ή ανέχτηκαν να γίνει το μετρό όμηρος των προτεραιοτήτων της Ολυμπιάδας και ενός σχεδιασμού που το αναγκάζει τώρα να διακόψει τη λειτουργία του για να μπορέσει να ολοκληρωθεί.  Φανταστείτε λοιπόν τι έχουμε να περιμένουμε:

·          Με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βλέπουν τη ζωή τους να αναστατώνεται και τη σημερινή πεντάλεπτη διαδρομή από Πλακεντία μέχρι Εθνική Άμυνα να γίνεται «αορίστου χρόνου».

·          Με την επιπλέον κυκλοφοριακή επιβάρυνση από την αχρήστευση των τοπικών λεωφορειακών γραμμών, που τροφοδοτούν σήμερα το μετρό.

·          Με όλα τα ΙΧ που παρκάρουν καθημερινά γύρω από το μετρό στο Χαλάνδρι και την Πλακεντία, να δημιουργούν αδιαχώρητο στη Μεσογείων και να ψάχνουν μάταια θέσεις στάθμευσης στην Εθνική Άμυνα. Ή, ακόμα χειρότερα, να κατεβαίνουν από τη Λ. Πεντέλης και το κέντρο του Χαλανδρίου προσπαθώντας να βγουν στην Κηφισίας.

 

Είναι η ώρα να ζητήσουμε ευθύνες, αλλά και να αναζητήσουμε λύσεις για να αποτρέψουμε το χειρότερο. Με δεδομένο ότι δε μπορούμε να ζητήσουμε να μείνει χωρίς μετρό η Αγ. Παρασκευή, διεκδικούμε τουλάχιστον όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν τις επιπτώσεις από τη διακοπή του μετρό Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε για διάλογο τρία βασικά σημεία-προτάσεις:

·          Προσωρινό τέρμα του μετρό στο Νομισματοκοπείο και όχι στην Εθνική Άμυνα. Η διακοπή της γραμμής να ξεκινήσει μόλις λειτουργήσει ο σταθμός του Νομισματοκοπείου. Μέχρι τότε, στην Αγία Παρασκευή να προχωρήσουν μόνο οι προκαταρκτικές εκσκαφές και θεμελιώσεις.

·          Στο Νομισματοκοπείο να καταλήγουν, όσο θα διαρκέσει η διακοπή, όλες οι λεωφορειακές γραμμές που σήμερα τροφοδοτούν το μετρό στην Πλακεντία και το Χαλάνδρι.

·          Ενίσχυση του Προαστιακού για τη σύνδεση της Πλακεντίας με το κέντρο της πόλης:  επίσπευση έργων, δρομολόγια ανά 10λεπτο και επαρκή βαγόνια στους συρμούς (σήμερα δεν υπάρχει δρομολόγιο από Πλακεντία που να φθάνει στο Σταθμό Λαρίσης πριν τις 8 το πρωί).

 

Για να έχει η παρέμβασή μας ουσιαστικό αποτέλεσμα, χρειάζεται να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να συντονιστούμε, να διεκδικήσουμε. Καλούμε λοιπόν κατοίκους και φορείς από τις περιοχές μας σε

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  Τετάρτη  16 Μαΐου  8 μμ

αίθουσα Πάρκου ΤΥΠΕΤ (Μπακογιάννη και Πλαταιών, Βριλίσια)

                                                                                                                                                                           Οικολόγοι Πράσινοι ΒΑ Αθήνας

Επιστροφή