Ενότητα :Τεύχος 72, Ιούνιος 2007

Τίτλος : Οικολογική Κίνηση Κοζάνης

Διαβάστηκε: 711 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα της Κοζάνης http://www.kozani.net/

γίνεται δημοσκόπηση για την εγκατάσταση ή όχι νέων λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή.

Πάρετε μαζικά μέρος και ψηφίστε ΟΧΙ στις νέες λιγνιτικές μονάδες, οι οποίες μας απομακρύνουν από το δρόμο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ήπιας ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας μας.  

 

Aπό το 1950 μέχρι σήμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί οι καρκίνοι, ενώ τα ποσοστά θανάτων από θρομβο-εμβολικά επεισόδια έγιναν 20 φορές περισσότερα !

ΟΙ  σταθμοί της ΔΕΗ στον Αγ. Δημήτριο και στην Καρδιά από πλευράς εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα  κατέχουν την 1η και 2η θέση των πιο ρυπογόνων βιομηχανιών σε όλη την Ευρώπη.

Οι εκπομπές του Αγ. Δημητρίου σε CO2 ισοδυναμούν με εκείνες 3.000.000 αυτοκινήτων !!

    Στην Ευρωπαϊκή Ένωση φιγουράρουμε μαζί με τους Πορτογάλους στην       1η θέση των πιο βρώμικων ενεργειακά χωρών και έχουμε αυξήσει περισσότερο από κάθε άλλο τις εκπομπές του CO2  (30 %  σε σχέση 1990)

  Η απεξάρτηση από το λιγνίτη δεν σημαίνει, όπως σκόπιμα διαδίδεται, το κλείσιμο όλων των μονάδων, αλλά ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, με επενδύσεις ανάταξης του φυσικού κεφαλαίου της περιοχής και δημιουργίας νέων, καθαρών θέσεων εργασίας.

 Πρέπει  κάποτε σαν τοπική κοινωνία να αποκτήσουμε ένα άλλο όραμα, εκτός από μια θέση στη ΔΕΗ

 

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 72, 6/07

 

Επιστροφή