Ενότητα :Επίκαιρα θέματα

Τίτλος : Η τροπολογία που διαψεύδει τον Πρωθυπουργό

Διαβάστηκε: 853 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Δελτίο Τύπου


        14 Ιουνίου 2007
 


Η τροπολογία που διαψεύδει τον Πρωθυπουργό



Σε πλήρη αντίθεση με όσα δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ, έρχεται η τροπολογία που κατατέθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο σχέδιο νόμου για τον νέο τελωνειακό κώδικα. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η Κυβέρνηση ουσιαστικά αναστέλλει προεκλογικά τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στους καταπατητές δημόσιων δασικών εκτάσεων και ενθαρρύνει περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού μας χώρου, με προσωπική βεβαίως ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Και όμως, από λόγια πάμε καλά, καθώς μόλις χθες ο Πρωθυπουργός δήλωνε προς τον υπερασπιστή του παγκόσμιου περιβαλλοντικού κεκτημένου Αλ Γκορ ότι «οι σκεπτικιστές και οι αρνητές, εκείνοι που έχουν απελπιστεί, μπορεί να πουν ότι η δική σας φωνή είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Δόξα τω Θεώ, εδώ δεν είναι έρημος, τουλάχιστον όχι ακόμη. Για να μη γίνει, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η δική σας φωνή δεν θα είναι η μόνη που θα διαλαλεί την άβολη αλήθεια για τον πλανήτη μας. Με υπερηφάνεια σας δηλώνω ότι η Ελλάδα είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας ολόθερμος σύμμαχος, δεσμευμένος στην κοινή μας προσπάθεια. Για όλους μας, είναι ένα ζήτημα ηθικής τάξης.»

 

«Όμως ο δασικός πλούτος της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο κεφάλαιο όλων των πολιτών στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής», τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς. «Σε καιρούς τόσο δύσκολους για το μέλλον του πλανήτη και ειδικά για μια χώρα περιβαλλοντικά ανυπάκουη, όπως η Ελλάδα, η προεκλογική θυσία του φυσικού μας πλούτου με το πρόσχημα της κοινωνικής παροχής προς οικονομικά ασθενείς ομάδες συνιστά απαράδεκτη κώφευση στην «άβολη αλήθεια» της επείγουσας ανάγκης για προστασία του περιβάλλοντος. Πώς λοιπόν προτίθεται ο Πρωθυπουργός να αποδείξει στην πράξη τη χθεσινή δέσμευσή του;».


To WWF Ελλάς καλεί όλους τους βουλευτές, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, να καταψηφίσουν την απαράδεκτη τροπολογία που απειλεί να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα δάση μας.


  

Περισσότερες πληροφορίες:


Θεοδότα Νάντσου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής WWF Ελλάς, 210-3314893, tnantsou@wwf.gr <mailto:tnantsou@wwf.gr>

Επιστροφή