Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : 19 – 24 Ιουνίου 2007: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΟΔΟΥ- ECOFILMS

Διαβάστηκε: 820 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

Διεθνες Φεστιβάλ Κινηματογραφου και εικαστικων Τεχνων ΡΟΔΟΥ- Ecofilms

RODOS INTERNATIONAL FILMS + VISUAL ARTS FESTIVAL- ECOFILMS

www.ecofilms.gr

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

«..Το αδύνατο είναι ευκολότερο από το δύσκολο…»

 

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων, η συνέντευξη τύπου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών ΡΟΔΟΥ- Ecofilms, το οποίο θα διεξαχθεί και φέτος στην πόλη της Ρόδου, από 19 – 24 Ιουνίου 2007.

 

Στους δημοσιογράφους μίλησαν οι: Λουκία Ρικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια, ο συντονιστής του Φεστιβάλ Νίκος Νικολαΐδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ροδίων Κώστας Ταρασλιάς, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων κ. Παναγιώτης Σακελλαρίου, η Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Μαίρη Καμπουροπούλου, και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου κ. Τζένη Φάκα.

 

Ο κ. Σακελλαρίου, μεταξύ άλλων δήλωσε πως : «Για 7η συνεχή χρονιά, η Ρόδος σε μια ολόκληρη εβδομάδα προβολών, θα απολαύσει τα χρώματα από τις εικόνες του Διεθνoύς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών  Ρόδου–Ecofilms.

Τα αφιερώματα στο έργο του Αντώνη Πάχου και του Ζαν Ντανιέλ Πολέ, έχουν επιλεγεί για την άμεση σχέση τους με τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, τόπο που φιλοξενεί το Φεστιβάλ και του οποίου ο πληθυσμός το έχει αγκαλιάσει. Ωστόσο, το Ecofilms αφορά και απευθύνεται στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, αποσκοπεί να γίνει αποδέκτης των μηνυμάτων από δημιουργούς κάθε γωνιάς του πλανήτη και από την φετινή συμμετοχή (400 υποβληθήσες ταινίες) απορρέει η διεθνής του ακτινοβολία.

Ακόμη, το αφιέρωμα με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, η συνεργασία με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης-Δήμος Ροδίων, οι προβολές του αφιερώματος δημιουργικού ντοκιμαντέρ «Η Περιπέτεια της Μνήμης» καθώς και το κύρος των μελών της κριτικές επιτροπής και των συμμετεχόντων χορηγών / υποστηρικτών/ συνεργατών, υποδηλώνει τη σημαντικότητα του Φεστιβάλ.

Κι επειδή «μια εικόνα αξίζει όσο 1.000 λέξεις», ας αφεθούμε για μια ακόμη χρονιά στη μαγεία των χιλιάδων εικόνων των 98 συνολικά ταινιών του Ecofilms, που «θα μας ταξιδέψουν σε μέρη απροσδόκητα».

 

Ο κ. Ταρασλιάς τόνισε μεταξύ άλλων πως «Έχει μεγάλη σημασία η συνέχιση του θεσμού του Φεστιβάλ Ecofilms, σε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και τους δημοτικούς οργανισμούς.»

 

Η κ. Μαίρη Καμπουροπούλου επεσήμανε  πως «είναι τρεις οι άξονες που διέπουν τη συνεργασία του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης – Νεστορίδειο με το Φεστιβάλ Ecofilms. Ο πρώτος σχετίζεται με το ότι το Φεστιβάλ, καθώς καλύπτει τον τομέα των εικαστικών τεχνών, συμπορεύεται με τους προβληματισμούς και τις επιλογές του Μουσείου. Ο δεύτερος άξονας συνεργασίας έχει να κάνει με τον παράλληλο εκπαιδευτικό χαρακτήρα τόσο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ όσο και  των κατευθύνσεων του Μουσείου, και τέλος, ο τρίτος άξονας συνεργασίας αφορά τις καινοτόμες προσεγγίσεις στις ταινίες που θα προβληθούν, οι οποίες προσφέρουν κοινή πλατφόρμα πολύ σημαντικής συνεργασίας Φεστιβάλ και Μουσείου. Παράδειγμα η Ημερίδα για τον Κινηματογράφο και τις Εικαστικές Τέχνες στην Τέχνη και την Εκπαίδευση, η Ημερίδα για το Αστικό μέλλον και η έκθεση φωτογραφιών της Σμάρας Αγιακάτσικα.

 

Η κ. Τζένη Φάκα χαιρέτισε το Φεστιβάλ Ecofilms, δηλώνοντας την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου σε μια πολιτιστική δραστηριότητα, η οποία τα τελευταία επτά χρόνια έχει αναχθεί σε θεσμό, που εκπέμπει το πολιτιστικό σήμα του από τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα προς όλον τον κόσμο.

 

 

Η κ. Ρικάκη διάβασε τον χαιρετισμό του Θεόδωρου Ρουσόπουλου: «Η οικολογία και ο πολιτισμός είναι έννοιες όχι απλώς συγγενείς και αλληλοσυμπληρωματικές, αλλά ουσιαστικά ταυτόσημες. Το φεστιβάλ Ecofilms, ένας επιτυχημένος πλέον πολιτιστικός θεσμός με διεθνή αναφορά, αποτυπώνει αυτήν ακριβώς τη σχέση, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πιεστική ανάγκη να πετύχουμε μια νέα αρμονική σύνδεση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Σ’ αυτή την αναζήτηση, η τέχνη, η αναφορά σε πανανθρώπινα και διαχρονικά ιδανικά, είναι ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους που διαθέτουμε.

Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό για τη Ρόδο και ευρύτερα τα Δωδεκάνησα που πρωτοστατούν σ’ αυτό το διάλογο του κινηματογράφου και της οικολογίας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν και με τη διαβεβαίωση ότι παραμένω σταθερός και ενεργός υποστηρικτής του θεσμού, εύχομαι κάθε επιτυχία στη φετινή και στις επόμενες διοργανώσεις» καταλήγει ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

 

Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός του Γιώργου Α. Βουλγαράκη:

«Η ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά θέματα πρέπει να είναι συνεχής και ποικιλότροπη, αφού διαρκείς και συχνά ανεπίγνωστες είναι οι επεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον.

Ο ρόλος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ecofilms 2007, που οργανώνεται στη Ρόδο με την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι σημαντικός γιατί η εικόνα έχει τη δύναμη να δημιουργεί ισχυρές εντυπώσεις στο θεατή και να τον συνεγείρει. Το φεστιβάλ Ecofilms, μια τοπική πρωτοβουλία με διεθνή διάσταση, είναι ένα κύτταρο πολιτισμού. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία» καταλήγει ο Υπουργός Πολιτισμού.

 

Στον αναλυτικό κατάλογο του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνεται και  ο χαιρετισμός του Χατζή Χατζηευθυμίου, Δημάρχου Ροδίων: Ενδεικτικά αναφέρεται πως: « Η Ρόδος υποδέχεται φέτος και πάλι, έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ελλάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου και εικαστικών Τεχνών Ρόδου Ecofilms. Στο πολυπολιτισμικό τοπίο του νησιού μας θα βρεθούν πάλι σημαντικοί εκπρόσωποι της 7ης τέχνης και των μέσων επικοινωνίας για να κάνουν μέσα από τις ταινίες ένα δημιουργικό διάλογο με το κοινό της Ρόδου, πάνω στα κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Ο Δήμος Ροδίων συνεχίζει να είναι αρωγός στο Φεστιβάλ και συμβάλλει ουσιαστικά στη καθιέρωσή του».

 

Στον χαιρετισμό του Φίλιππου Λίσγου, Προέδρου του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον Κατάλογο του Φεστιβάλ, επισημαίνονται τα εξής: «Ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου υποστηρίζει το Φεστιβάλ Ecofilms, ως φορέα πολιτισμού που προβάλλει δημιουργικά τη σύγχρονη εικόνα του τόπου μας και του εύχεται καλή δύναμη στη προσπάθειά του»

 

«Σχεδόν 100 ταινίες απ’ όλο τον κόσμο θα προβληθούν, οι περισσότερες σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια πρεμιέρα, εικονογραφώντας με ενάργεια κι ευαισθησία τις πυκνές σχέσεις μεταξύ των εσωτερικών τοπίων κι αυτών που μας περιβάλλουν. Ταινίες που «μεταποιούν» δημιουργικά μια πραγματικότητα, της οποίας η ομορφιά καμιά φορά μας πληγώνει περισσότερο κι από την ασχήμια της. Σε μια εποχή, που η έξοδος από σοβαρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα φαντάζει αδύνατη, το Φεστιβάλ Ecofilms προσυπογράφει την άποψη του κ. Μπάρενμπόϊμ, του διάσημου μαέστρου: το αδύνατο είναι ευκολότερο από το δύσκολο!», δήλωσε η κ. Ρικάκη. Η Καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ σημείωσε πως το Ecofilms είναι ένα τοπικό γεγονός με διεθνή όμως πολιτιστική διάσταση και κατέληξε ευχαριστώντας τους δημοτικούς και νομαρχιακούς φορείς για την έμπρακτη υποστήριξή τους.

 

Ωστόσο αυτή η γιορτή του κινηματογράφου δεν θα περιλαμβάνει μόνο ταινίες αλλά και πλούσια αφιερώματα: το Ecofilms, σε συνεργασία με πολλούς φορείς, διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν την διάχυση της κινηματογραφικής εμπειρίας στον κόσμο, στην τοπική και υπερτοπική κοινωνία του φεστιβάλ, με σκοπό τη ψυχαγωγία και τη δημιουργική συμμετοχή. Να σημειώσουμε ενδεικτικά την Ημερίδα για τον Κινηματογράφο και τις Εικαστικές Τέχνες και τη Συναυλία της Πειραματικής Χορωδίας της Ρόδου.  Εκτενή αναφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις και τα αφιερώματα έκαναν η κ. Ρικάκη και ο κ. Νικολαΐδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην δημιουργική αξιοποίηση του

Αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού, εξαίροντας τη συνεργασία του Ecofilms με φορείς όπως το Ιταλικό Ινστιτούτο Λούτσε, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Τύπου.

 

Η ταινία έναρξης του φεστιβάλ είναι το συγκλονιστικό «KNOWLEDGE IS THE BEGINNING», του Paul Smaczny. Η ταινία είναι ένας ύμνος στην αλληλοκατανόηση και την ανοχή του διαφορετικού, που επιτυγχάνονται μέσω της Τέχνης. Να θυμίσουμε πως τη δεκαετία του ’90, ο διάσημος Εβραίος μαέστρος Ντάνιελ Μπαρενμπόϊμ και ο εξίσου γνωστός Παλαιστίνιος διανοούμενος Έντουαρντ Σαΐντ είχαν μια  τολμηρή ιδέα. Να δημιουργήσουν μια συμφωνική ορχήστρα, της οποίας οι μουσικοί θα είναι παιδιά από το Ισραήλ και τις αραβικές χώρες. Οι δύο φίλοι υποστήριζαν την άποψη πως καμία βιώσιμη και δίκαιη λύση στο παλαιστινιακό ζήτημα δεν πρόκειται να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα.

Σημαντικές επίσης είναι οι ταινίες «For Ever», με θέμα τους διάσημους καλλιτέχνες «ενοίκους» ενός παρισινού νεκροταφείου και την λατρεία που ακόμη και μετά θάνατον απολαμβάνουν από τους θαυμαστές τους, «9 Star Hotel»,  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι παράνομοι εργάτες στο Ισραήλ, «Ο» ένα αληθινό οπτικοακουστικό ποίημα για το νερό, «Edge Of Outside», ένα εξαιρετικά διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ για τον ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο με πλειάδα διάσημων σκηνοθετών να παρελαύνουν μπροστά από το φακό, την ταινία «Calcutta Calling», με θέμα έναν Ινδό τηλεφωνικό πλασιέ προϊόντων, που αλλάζει την προφορά του στα αγγλικά για να πουλήσει σε Αμερικάνους ή Άγγλους, και άλλες.

 

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Το Φεστιβάλ Ecofilms θα πραγματοποιήσει παράλληλες εκδηλώσεις και αφιερώματα στους:

 

*Αντώνη Πάχο, τον ακούραστο Ροδίτη φωτογράφο και κινηματογραφιστή, που αποθησαυρίζει την οπτικοακουστική μνήμη του νησιού από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ο κ. Πάχος έχει παραχωρήσει από τον Σεπτέμβριο του 2006 το τεράστιο κινηματογραφικό του αρχείο στο φεστιβάλ, , για τη δημιουργία του Αρχείου Οπτικοακουστικής Μνήμης, με έδρα τη Ρόδο. Το Ecofilms έχει αναλάβει την αποκατάσταση και ψηφιοποίηση του Αρχείου, ώστε να αρχίσει η παρουσίασή του  από φέτος, στο πλαίσιο των προβολών.

 

*Ζαν Ντανιέλ Πολέ, τον φιλέλληνα Γάλλο κινηματογραφιστή που εργάστηκε για χρόνια στην Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα, με προβολή τριών ταινιών του.

 

*Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το οποίο από  φέτος συνεργάζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΡΟΔΟΣ ECOFILMS.  Θα προβληθούν οι ταινίες:  Nowhere in Africa” της Κάρολιν Λινκ, τιμημένης με Όσκαρ ξένης ταινίας και «Ακάμας» του Πανίκου Χρυσάνθου.

 

* Στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ροδίων - Νεστορίδειο θα παρουσιαστεί φέτος ως παράλληλη εκδήλωση του φεστιβάλ μια ημερίδα με θέμα: «Κινηματογράφος και Εικαστικές Τέχνες στην Τέχνη και την Εκπαίδευση». Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν έμφαση στην σύγχρονη εικαστική αναζήτηση. Θα γίνει ανοιχτή συζήτηση, με τη συμμετοχή των σκηνοθετών.

 

*Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και το εργαστήρι του Γιάν Ρόφεκαμπ, προέδρου και Γενικού Διευθυντή της Films Transit International Inc. με θέμα τη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά ντοκιμαντέρ. Το εργαστήρι θα έχει ως άξονες για την παραγωγή, τις πωλήσεις και τις προπωλήσεις, την αγορά του ντοκιμαντέρ, τη διανομή στις αίθουσες και τη συμμετοχή σε φεστιβάλ, τη στρατηγική συμμετοχής σε διεθνή φεστιβάλ και το μέλλον του είδους.

 

 

*Στο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου θα φιλοξενηθεί  η έκθεση φωτογραφίας Natura Naturans της Ροδίτισσας φωτογράφου Σμάρας Αγιακάτσικα, που καταπιάνεται με τρία στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, τη θάλασσα, τον αέρα και τη γη.

 

 

*Διεύρυνση της Ευρώπης. Θα προβληθούν ταινίες που δημιουργήθηκαν με την στήριξη του οπτικοακουστικού πιλοτικού προγράμματος χορηγήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την ανεξάρτητη τηλεοπτική παραγωγή από υποψήφιες προς ένταξη χώρες, με αντικείμενο τη  δικαιοσύνη, τα κοινωνικά ζητήματα , τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Για να προωθήσει αυτές τις παραγωγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ρόδου – Ecofilms διοργανώνει μια διημερίδα με αντιπροσώπους των επιλεγμένων παραγωγών από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

 

*«Η Περιπέτεια της Μνήμης». Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος στο  δημιουργικό ντοκιμαντέρ με χρήση σπάνιου ιστορικού και αρχειακού υλικού. Το Ecofilms επιμένει να «υποστηρίζει σθεναρά το δημιουργικό ντοκιμαντέρ, που τολμά μια δημιουργική χρήση του ιστορικού υλικού αρχείου, κάνοντας ένα ξαναδιάβασμα της ιστορίας και υπηρετώντας τη συλλογική μνήμη», όπως δήλωσε η κ. Ρικάκη. Να θυμίσουμε τη συνεργασία του Φεστιβάλ με το ιταλικό Ινστιτούτο Λούτσε και το Αρχείο της Γενικής Γραμματείας Τύπου, που προβλήθηκαν στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Σ’ αυτή τη φιλοσοφία της δημιουργικής αξιοποίησης των αρχείων εντάσσεται και το αφιέρωμα στον Αντώνη Πάχο.

Θα προβληθούν οι εξής ταινίες στο πλαίσιο του αφιερώματος:

1.      «Ισχύς μου η αγάπη του Φακού» του Φ. Λαμπρινού,

2.      «Συνομιλώντας με συντριμμένα πράγματα» του Γιώργου Καρυπίδη,

3.      «Η τελευταία εκπομπή του BBC» του Άρη Φατούρου,

4.   «Edge of outside για το ανεξάρτητο Αμερικανικό σινεμά, με σπάνιο υλικό και μαρτυρίες των σκηνοθετών: Όρσον Ουέλς, Μάρτιν Σκορτσέζε, Τζον Κασσαβέτης, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Άρθουρ Πεν, Σαμ Φούλερ, Σαμ Πέκινπα, Ντάραν Αρονόβσκι, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Σπάϊκ Λι και άλλων.

     5. «Ρόδος Νοσταλγία» της Diane Perelsztejn σε συνεργασία με την Εβραϊκή κοινότητα της Ρόδου. Αναφέρεται στο ιστορικό της Εβραικής Κοινότητας Ρόδου από την εγκατάσταση των Εβραίων στη Ρόδο τον 2 π.Χ αιώνα μέχρι και τον εκτοπισμό τους από τους Γερμανούς στις 23 Ιουλίου του 1944 στο Άουσβιτς .Επιζώντες του Ολοκαυτώματος στην ταινία μιλούν για την ζωή τους στη Ρόδο πριν τον πόλεμο και περιγράφουν τα δεινά που υπέστησαν.

 

* «Το αστικό μέλλον της ανθρωπότητας: Μπορεί να είναι οικολογικό;» Αυτός είναι ο τίτλος μιας συζήτησης που έχει προταθεί από την ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, με αφορμή την κυκλοφορία της ετήσιας έκθεσης του WORLDWATCH INSTITUTE, με θέμα την εντεινόμενη αστικοποίηση του πλανήτη. Στη συζήτηση οι αρχικές εισηγήσεις θα γίνουν από τους: Γιάννης Σχίζας, Μιχάλης Προμπονάς και Γιάννης Σακιώτης.

 

*Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου θα υποδεχτεί τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη πλατεία μπροστά από το κινηματοθέατρο «Ρόδον».

 

Στη συνέντευξη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μελών των διεθνών κριτικών επιτροπών:

Κώστας Βασιλάκης, Περιβαλλοντολόγος, Ελλάδα

Olivier Delesse κριτικός κινηματογράφου Γαλλία

Mισέλ Δημόπουλος, κριτικός κινηματογράφου Ελλάδα

Hannah Fischer διευθύντρια Φεστιβάλ Βανκούβερ, συνεργάτρια των Φεστιβάλ Ντουμπάϊ και Καλκούτας  Καναδάς

Melanie Giard, Υπέυθυνη Επικοινωνίας World Water Council, Γαλλία

Fred de Haas διευθυντής του τμήματος Docs for Sale του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Άμστερνταμ  Ολλανδία

Γιώργος Καρυπίδης, σκηνοθέτης Ελλάδα

Yvonne Onwour Διεθύντρια Φεστιβάλ Ζανζιβάρης  Κένυα

Maher Abi Samra σκηνοθέτης Λίβανος

Rada Secic Φεστιβάλ Ρότερνταμ και Σεράγιεβο. Ταμείο χρηματοδότησης ντοκιμαντέρ Jan Vrijman Fund  Βοσνία

Έλλη Παρασκευά Κινηματογραφικη Λεσχη Ροδου Ελλάδα

 

 

 

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΡΟΔΟΥ Ecofilms ’07

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ:

Δήμος Ροδίων

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ροδίων

Εταιρεία Εικόνα και Περιβάλλον

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων

Υπουργείο Πολιτισμού

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Coca Cola Τρία Έψιλον

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:

Υπουργείο Πολιτισμού

Γ. Γ. Επικοινωνίας & Γ. Γ. Ενημέρωσης

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου

Διεθνής Συνθήκη Ramsar για την Προστασία των Υγροτόπων / Μεσογειακή Πρωτοβουλία για τους Υγροτόπους MedWet

United Nations Environment Program UNEP / MAP - Info RAC

 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ

Βρετανικού Συμβουλίου

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΡΤ ΑΕ | Hellenic Broadcasting Corp.ERT

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Λυχνάρι FM / Lychnari FM

The PAPER

Ως3

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ INTERNET

www.rhodes.com.gr

www.goculture.eu

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Παύλος Μεθενίτης

210 6082735, 6938 436366

pmethenitis@hol.gr

 

Επιστροφή