Ενότητα :Επίκαιρα θέματα

Τίτλος : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαβάστηκε: 992 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

Η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου και η εξόφθαλμη πολιτική και οικονομική της διάσταση έχει ευαισθητοποιήσει πλήθος πολιτών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τις συνελεύσεις της Πανελλαδικής Κίνησης.

Η κλιμάκωση του αγώνα στοχεύει στην ανάδειξη του ζητήματος σε ευρεία κοινωνική κλίμακα σε συνδυασμό με όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα με αιχμή των κινητοποιήσεών μας την ολομέλεια του Σ.τ.Ε. που συνεδριάζει στις 2 Νοεμβρίου, με θέμα την εκδίκαση της προσφυγής μαζικών φορέων κατά του νόμου Σουφλιά.

Η Πανελλαδική Κίνηση διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με αποκορύφωμα τη διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Σ.τ.Ε. την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι την ώρα που θα συνεδριάζει για την εκτροπή.

 

-Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο Μέγαρο, 20.30) με ομιλητές τους Γιώργο Χονδρό (Αχελώου Ρους-Μεσοχώρα), Δημήτρη Λυμπουρίδη (Συνέλευση Αγρινίου), Βαγγέλη Πισία (καθηγητής διαχείρισης υδάτινων πόρων), Νίκο Ιωάννου (Πανελλαδική Κίνηση).

 

-Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου πραγματοποιεί κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα (Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη, 20.30) με ομιλητές τους Γ. Χονδρό, Δ. Λυμπουρίδη, Β. Πισία, Ν. Ιωάννου. Στην εκδήλωση θα παρέμβουν βουλευτές, περιβαλλοντικές οργανώσεις και εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων.  

 

-Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στα Γιάννενα (κινηματογράφος Πολυθέαμα, 19.30) διοργανώνει κεντρική εκδήλωση με ομιλητές τους Γιάννη Παπαδημητρίου (Σύλλογος Προστασίας Αράχθου), Γ. Χονδρό, Δ. Λυμπουρίδη, Ν. Ιωάννου.

 

-Τέλος, γίνεται εκδήλωση την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (Δασολογικό του ΑΠΘ, 20.00).

 

Ενόψει της ολομέλειας του Σ. τ. Ε. η Πανελλαδική Κίνηση επισημαίνει:

 

-Την αναρμοδιότητα της Βουλής να εγκρίνει περιβαλλοντικούς όρους. Αυτή η έγκριση δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν κοινωνικής διεργασίας με τη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας.

-Την προσπάθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ να παρακάμψει εντέχνως το Σ.τ.Ε.

-Τη θέση των επιστημόνων και της κοινωνίας που αποδεικνύουν την βλαπτικότητα του έργου.

-Την ύπαρξη πλέον ενός πανελλαδικού κινήματος κατά της εκτροπής του Αχελώου, που δείχνει ότι έχει τη διάθεση να αντιτεθεί μέχρι τέλους.

 

Κάθε ποτάμι και κίνημα φωνάζαμε το καλοκαίρι στη Μεσοχώρα.

Σήμερα είμαστε πιο σίγουροι για τη θέση μας στο σύγχρονο πόλεμο του νερού.

Η εναντίωση στην εκτροπή του Αχελώου αποκτά καθολικό νόημα και μας γεμίζει ελπίδες.

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6942-476998

e-mail: contactmag1@yahoo.gr

blog: http://aheloos.blogspot.com

 

Επιστροφή