Ενότητα :Τεύχος 75, Οκτώβριος 2007

Τίτλος : Δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ: Πέντε προτάσεις του Δικτύου Επιβάτης για άμεση εφαρμογή

Διαβάστηκε: 641 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

 

5 (ΠΕΝΤΕ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

 

Δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ

 

1. Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επεξεργασία πρότασης εμπλοκής των πάσης φύσεως επιχειρήσεων, ιδιωτικών και δημόσιων, στην αποτροπή χρήσης του ΙΧ από τους εργαζόμενους για την μετακίνηση σπίτι-εργασία  (Φορολογικά κίνητρα αγοράς και διάθεσης ετησίων καρτών, λεωφορεία προσπέλασης των σταθμών των ΜΜΜ κλπ.) Διάλογος με Υπ. Οικονομικών, ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, Θέσπιση βραβείων, χρήση ειδικού σήματος στα προϊόντα της εταιρείας.

2. Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ μπορεί να παίξει το ρόλο του «πωλητή συγκοινωνιακών υπηρεσιών» Να δώσει ολοκληρωμένες πληροφορίες για την χρήση του συστήματος (ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ Δημοτικές Συγκοινωνίες) πληροφορίες για ωράρια, συχνότητες, τιμολόγια μετεπιβιβάσεις κλπ. (total travel sceduling) Να πάρει παράπονα και παρατηρήσεις και να προτείνει στους φορείς «μικρές βελτιώσεις με θεαματικά αποτελέσματα».

3. Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ μπορεί να βοηθήσει στην λειτουργική βελτίωση των Σταθμών ΜΕΤΡΟ-ΟΣΕ-ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, ειδικά για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου. Η λύση είναι απλή και άμεση. Δημιουργία στεγασμένων και φυλασσόμενων χώρων για το ποδήλατα στη στάθμη -1 (όπου είναι δυνατόν), στη στάθμη 0, με τη αφαίρεση ελάχιστων θέσεων ΙΧ ή στην δημιουργία ειδικών χώρων, πχ. κάτω από τις ράμπες οδικής σύνδεσης των σταθμών.

4. Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην διατύπωση προτάσεων και κινήτρων για την θέσπιση και διάδοση μέτρων όπως το car pooling ή το car sharing και ρόλο συντονιστή μέσω της ιστοσελίδας του.

5. Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ μπορεί και θα πρωτοστατήσει στην εργονομική ομογενοποίηση και διεπαφή των διαφόρων φορέων και πάσης φύσεως εγκαταστάσεων του σημερινού, πλούσιου μεν, αλλά λειτουργικά ανάπηρου Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Η Αθήνα είναι πια μια διεθνής μεγαλούπολη και φιλοδοξεί να γίνει και προορισμός city brake. Ήρθε ο καιρός τα διάφορα «μαγαζιά» (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΟΣΕ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, ΤΡΑΜ, ΚΤΕΛ, ΑΜΕΛ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΗΜΟΙ, κλπ), έστω και διατηρώντας για την ώρα την διοικητική τους αυτοτέλεια, να μπουν κάτω από την κοινή στέγη με το διεθνώς αναγνωρίσιμο όνομα ATHENS TRANSPORT AUTHORITY, ένας νέος φορέας οποίος αρχικά θα πρέπει να έχει ως αρμοδιότητες την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ της πληροφόρησης και την διαχείριση και διανομή των εισιτηρίων.

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ.75, 10/07

 

 

 

Επιστροφή