Ενότητα :Tεύχος 77, Δεκέμβριος 2007

Τίτλος : Κλιματική μεταβολή, πολη και κτήριο

Διαβάστηκε: 677 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

«ΚλιματικΗ μεταβολΗ, πολη και κτΗριο».

 

 

Διημερίδα με τίτλο «Κλιματική Μεταβολή, Πόλη και Κτήριο» διοργανώνουν στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, η Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ, με πρωτοβουλία του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, η ΑΝΕΛΙΞΗ, δίκτυο διάδοσης και εφαρμογής βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και καθαρών τεχνολογιών δόμησης, και η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, Ένωση Καταναλωτών – Ποιότητα Ζωής,

Στόχος της διημερίδας είναι να διαπιστώσει τη σχέση και επίδραση του σύγχρονου τρόπου δόμησης στη διατάραξη των φυσικών ισορροπιών. Επίσης να αναδείξει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες, ήπιες τεχνολογίες, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική  και η εφαρμογή «καθαρών» τεχνολογιών δόμησης στην εναρμόνιση του κτηριακού τομέα με το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Τέλος να προβάλει στοιχεία, θεωρητικά και εφαρμοσμένα, μιας νέας, σύγχρονης αντίληψης και φιλοσοφίας για τη δόμηση και για την Αρχιτεκτονική.

 

Η Διημερίδα θα συνοδευτεί από Έκθεση στον εκθεσιακό χώρο της  Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., από 29 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου (10:00-14:00 & 17:00-20:30), η οποία θα περιλαμβάνει οδηγίες και παραδείγματα εφαρμογών οικολογικής δόμησης ιδιαίτερα του πηλού, από το έργο του αρχιτέκτονα καθηγητή Δρ. Gernot Minke, ιδρυτή του εργαστηρίου Πειραματικής δόμησης στο Πανεπιστήμιο του Kassel στη Γερμανία.

 

Η Διημερίδα και η Έκθεση απευθύνονται στο ευρύ κοινό και έχουν ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 6981810149

 

Δαίμων της Οικολογίας,

τ. 77, 12/07

 

 

 

 

 

Επιστροφή