Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008, Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Διαβάστηκε: 937 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που οργάνωσε η Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας για τον 2ο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας του Ανέμου, με την κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, όπου η ΕΛΕΤΑΕΝ έστησε αιολικό πάρκο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος όπως και πέρσι, ως Υπουργός Ανάπτυξης, στην πρώτη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας του Ανέμου, βρέθηκε και πάλι στο Σύνταγμα και εγκατέστησε συμβολικά μια ανεμογεννήτρια  στη μικρογραφία αιολικού πάρκου της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Πρέπει να τονιστεί ότι οι φετινές εκδηλώσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ είχαν τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων, με απόφαση του κ. Σιούφα, γεγονός που μαζί με την παρουσία του στην τελική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στέλνει ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα προς όλους.

Άλλωστε σε αυτό επικεντρώθηκαν οι δηλώσεις του Πρόέδρου της Βουλής, ο οποίος τόνισε ότι η αιολική ενέργεια έχει πολλά να προσφέρει στη χώρα μας και κάλεσε όλους και ιδιαίτερα τις τοπικές κοινωνίες να την αγκαλιάσουν προς όφελος της πατρίδας.

Στην γιορτή της ΕΛΕΤΑΕΝ, παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας καθ. Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος με την επιτυχία του εορτασμού σε όλη την Ευρώπη και αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που θέτει η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία, αρκεί να αρχίσουμε άμεσα να εργαζόμαστε προς αυτό τον σκοπό.

Στην εκδήλωση της ΕΛΕΤΑΕΝ δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν για την ωφελιμότητα της αιολικής ενέργειας με πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ανεμογεννήτριες για οικιακή χρήση και να αντιληφθούν πόσο τεχνικά εύκολο είναι να συμμετάσχουν και αυτοί στην πράσινη κοσμογονία που ξεκινάει, αρκεί η Πολιτεία να άρει τα διοικητικά εμπόδια, να μην αντιμετωπίζει τον μικροπαραγωγό σαν βιομηχανία και να δώσει τα αναγκαία οικονομικά κίνητρα στους πολίτες. Τέλος, διατέθηκαν πολλά αναμνηστικά δωράκια για μικρούς και μεγάλους, ενώ η παρουσία του συγκροτήματος κρουστών QUILOMBO, δημιούργησε ένα καθαρά εορταστικό κλίμα και μια ατμόσφαιρα χαράς.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι η αιολική ενέργεια είναι μια από τις λίγες έτοιμες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης και ότι μαζί με τις υπόλοιπες Ανανεώσιμες Πήγες Ενέργειας τις οποίες έχει άφθονες η χώρα, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, μπορούν να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο πλανήτη, ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους.

 

Και του χρόνου καλύτερα

Με εκτίμηση,

 

Δρ. Τσιπουρίδης Ιωάννης
Πρόεδρος Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ
Εκδότης "ΑΝΕΜΟλόγια"
www.eletaen.gr

 

Επιστροφή