Ενότητα :Ανακοινώσεις - Εκδηλώσεις

Τίτλος : Παρουσίαση του βιβλίου: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 – Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε»

Διαβάστηκε: 662 φορές!

Πλήρες Κείμενο :   


Αρχή κειμένου
Νέα σελίδα 1


Παρουσίαση του βιβλίου:
 

«Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 – Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε»

 


Θεσσαλονίκη, ημιόροφος ΕΔΟΘ, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009, ­­­­­8 μ.μ.


Η ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ – Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας & Ενημέρωσης και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) σε συνεργασία με τη Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη και τη ΔΗΩ – Οργανισμός Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, παρουσιάζουν την ελληνική έκδοση του βιβλίου: «Η Κατάσταση του Κόσμου 2009 – Η Κλιματική Αλλαγή Μόλις Άρχισε», την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Worldwatch, στον ημιόροφο του κτιρίου της Ε.Δ.Ο.Θ. (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης), Προξ. Κορομηλά 51, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009, στις 8 μ.μ.
 


Το βιβλίο παρουσιάζουν οι:

* Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής Οικολόγων – Πράσινων
* Μιχάλης Προμπονάς, επιμελητής – συντονιστής της ελληνικής έκδοσης,

Τη συζήτηση συντονίζει ο Κώστας Στυλιάδης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Κεν. Μακεδονίας της ΠΕΕΚΠΕ

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

 

Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες μέχρι σήμερα επιστημονικές έρευνες και διαπιστώσεις, δεν είναι υπερβολή να λέμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η κλιματική αλλαγή τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις πλήττουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ ορισμένες μελλοντικές επιπτώσεις είναι μάλλον αναπόφευκτες.


Η εφετινή Κατάσταση του Κόσμου του Ινστιτούτου Worldwatch είναι αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή και στις προοπτικές διεξόδου από την παγκόσμια κρίση, με έμφαση να δίνεται αφενός στους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και, αφετέρου, στη λήψη συγκεκριμένων πολιτικών προς την κατεύθυνση του μετριασμού και της ανθεκτικότητας στην επερχόμενη αλλαγή του κλίματος.
 
Οι μελετητές του Ινστιτούτου Worldwatch, το οποίο εκδίδει τις ετήσιες εκθέσεις του ανελλιπώς από το 1984, έχοντας επιτύχει το State of the World να είναι η περισσότερο αναγνώσιμη έκδοση στο χώρο της περιβαλλοντικής βιβλιοπαραγωγής διεθνώς, και με την φετινή έκδοση επιμένουν να θέτουν επί της τράπεζας της δημόσιας συζήτησης τα μεγάλα και επείγοντα θέματα του κόσμου μας, υποστηρίζοντας ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Ταυτόχρονα το Ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για πολιτικές σε μεγάλη και μικρή κλίμακα.


«Εάν ο κόσμος δεν αναλάβει δράση έγκαιρα και σε επαρκή βαθμό, τότε οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα αποδειχτούν εξαιρετικά βλαπτικές και θα υπερκεράσουν τις δυνατότητές μας για προσαρμογή», τονίζουν οι καταξιωμένοι στη διεθνή επιστημονική κοινότητα συγγραφείς του τόμου και παρουσιάζουν τις τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις τους στο αναγνωστικό κοινό.

 
Πληροφορίες:
Σταύρος Υφαντής, τηλ. 2310 277997, 6939398969
Μιχάλης Προμπονάς, τηλ. 2810 393265, 6977618329

 

 

Επιστροφή