Categorie : Mediul natural
Subcategorie : Biodiversitate
Inregistrari 1 la 13 din 13


1. Natiunile Unite-Dezvoltare sustinuta-Agenda 21-Diversitate biologica :
  Agenda 21 este un cuprinzator plan de actiune pentru a fi adoptat pe plan global, national si local de organizatiile din sistemul Natiunilor Unite, guverne si grupari principale, in orice domeniu in care omul influenteaza mediul inconjurator. Aceasta pagina se ocupa de "Diversitate biologica" editare a Agendei 21.
http://www.un.org/esa/sustdev/biod.htm
 
 
2. Nearctica Ecologie - Pagina principala :
  Bine ati venit la "Nearctica", calea perfecta spre lumea naturala a Americii de Nord. Daca este prima data cand ne vizitati, va rugam puneti semn si acordati-va timp pentru a naviga cu noi. "Nearctica" iti aduce ce este mai bun pe Web, din lumea naturala, combinand links-uri ale altor site-uri cu materiale originale. Sunt listate doar site-urile mai uzitate iar noi iti spunem la ce sa te astepti cand vei ajunge la ele. Toti vor gasi ceva interesant: studentii, familiile, oamenii de stiinta si factorii de decizie. "Nearctica" a fost proiectat pentru a fi usor de folosit si atractiv vizual. Acest segment este despre ecologie.
http://www.nearctica.com/ecology/ecology.htm
 
 
3. FAO-Biodiversitate :
  Site-ul contine un sir de materiale de referinta, incluzand bibliografia FAO-documentatie referitoare la diversitatea biologica pentru hrana si agricultura si un inventar al activitatilor si uneltelor in biodiversitatea agricola la nivel international, precum si links-uri pentru organizatii internationale, retele si baze de date, links-ri FAO si contacte.
http://www.fao.org/biodiversity/
 
 
4. Reteaua Europeana de Informatii si Observatii despre Mediu (EIONET) Pagina despre protectia naturii si biodiversitate :
  EIONET este o retea de colaborare intre Agentia Europeana de Mediu si tarile sale membre, unind NFP la Uniunea Europeana si tarile in ascensiune, ETC, NRC si MCE. Aceste organizatii imbina furnizarea informatiilor care sunt folosite in luarea deciziilor pentru imbunatatirea situatiei mediului inconjurator in Europa si pentru a face mai eficienta politica Uniunii Europene. EIONET este deopotriva si o retea de organizatii , dar si o retea electronica (e-EIONET). Aceasta pagina furnizeaza informatii avand ca subiect protectia naturii si biodiversitatea.
http://www.eionet.eu.int/Topic_Areas/Nature_Protection_Biodiversisty
 
 
5. Earth Day si Scolile. Coltul profesorului: alte probleme de mediu :
  Earth Day Network este o grupare non-profit care coordoneaza activitatile Earth Day din lumea intreaga. Telul nostru este de a promova un mediu sanatos si o lume pasnica, dreapta, sustinuta, prin raspandirea cunostintelor ecologiste prin materiale si publicatii educationale si prin organizarea de evenimente, activitati si campanii anuale. Reteaua noastra cuprinde peste 5.000 de organizatii din 184 de tari. Veti gasi un Web mare de tot, plin ochi de proiecte interesante si valoroase, jocuri, dosare care pot fi descarcate si altele. Gasesti ajutor din abundenta pentru a dezvolta un program cu privire la celebrarea Earth Day in saptamanile si lunile anterioare datei de 22 aprilie.
http://www.earthday.net/howto/tc-other.stm
 
 
6. Pagina principala a Legislatiei Europene de Mediu :
  Bine ati venit in Pagina principala a Legislatiei Europene de Mediu. Aici puteti gasi cazuri-texte complete, legislatie si alte materiale referitoare la Legislatia Europeana de Mediu. Separat de aceste surse initiale, mai multe dosare si articole ofera o perspectiva mai larga asupra problemelor specifice.
http://www.asser.nl/EEL
 
 
7. BIROUL CONFEDERATIILOR EUROPENE DE MEDIU (EEB) al Organizatiilor Cetatenesti de Mediu :
  EEB este o confederatie de 134 de organizatii cetatenesti de mediu, care isi au sediul in toate tarile membre ale U.E. si in tarile cele mai avansate, precum si in cateva tari invecinate. Pot fi locale si nationael sau Europene si internationale. Scopul EEB este de a proteja si de a imbunatatii mediul inconjurator in Europa si de a da posibilitatea cetatenilor Europei sa-si joace rolul in realizarea acestor obiective. Biroul EEB din Bruxelles, a fost infiintat in 1974 pentru a da membrilor sai ca sarcina principala sa supravegheze si sa raspunda la urgentele din politica de mediu a U.E.
http://www.eeb.org/
 
 
8. Conventia pentru Diversitate Biologica :
  Cu toate ca este inca in fasa, Conventia pentru Diversitate Biologica se face deja simtita. Filozofia dezvoltarii sustinute, apropierea de ecosistem si accentul pus pe cladirea relatiilor de parteneriat, ajuta la formarea unui proces atotcuprinzator privind biodiversitatea. Datele si rapoartele pe care guvernele le aduna si le impart cu reciprocitate, furnizeaza o baza solida pentru intelegerea problemelor si pentru colaborare in gasirea solutiilor
http://www.biodiv.org/
 
 
9. Agentia Europeana de Mediu: Sectiunea despre Schimbarea biodiversitatii :
  Rapoartele EEA prezentate in aceasta sectiune, pot fara indoiala trage un semnal de alarma. Cu toate ca, inevitabil, nivelul de poluare a scazut iar protectia naturii a devenit parte integranta din planificarea urbana, agricultura sau alte domenii, din multe alte cauze biodiversitatea de-a lungul UE este inca sub amenintare.
http://themes.eea.eu.int/Environmental_issues/biodiversity
 
 
10. Global Environment Facility :
  Global Environment Facility a fost infiintat pentru pentru a inlesni cooperarea internationala si procesele financiare care au ca destinatie patru mari amenintari asupra mediului inconjurator global: pierderea biodiversitatii, schimbarea climei, degradarea apelor internationale si rarefierea ozonului. Munca legata de problema pregnanta a degradarii solului este de asemenea eligibila pentru fondurile GEF.
http://www.gefweb.org/
 
 
11. Tratatul Ramsar privitor la Biotopi :
  Tratatul privitor la Biotopi este un tratat interguvernamental, adoptat la 2 februarie 1971 in orasul Ramsar/Iran, de pe tarmul sudic al Marii Caspice. Astfel, desi in prezent denumirea tratatului este "Tratatul privitor la Biotopi (Ramsar, Iran, 1971)", a inceput sa fie cunoscut sub denumirea populara de "Tratatul Ramsar". Ramsar este primul dintre tratatele moderne globale interguvernamentale de conservare si utilizare inteleapta a resurselor naturale, dar comparativ cu altele mai noi, prevederile sale sunt relativ simple si generale. De-a lungul anilor, Conferinta Partilor Contractante (organul cu functia cea mai inalta in luarea deciziilor, compusa din delegati ai tuturor statelor membre), a dezvoltat si interpretat in mare masura, principiile de baza ale textului tratatului si a reusit sa pastreze lucrarile tratatului in pas cu schimbarile perceptiei, ale prioritatilor si ale tendintelor globale din gandirea ecologista.
http://www.ramsar.org/
 
 
12. UNEP Centrul de supraveghere a conservarii planetei :
  UNEP Centrul de supraveghere a conservarii planetei furnizeaza informatii in favoarea politicii si lupta pentru conservarea lumii vii. Activitatile centrului includ evaluari si studii de avertizare timpurie referitoare la paduri, terenuri aride, apa dulce si ecosistemul maritim. Cercetarile legate de speciile periclitate si indicatorii de biodiversitate, furnizeaza politicienilor cunostinte vitale despre tendintele globale legate de conservarea si sanctionarea folosirii indelungate a naturii salbatice si a ariei ei de raspandire.
http://www.unep-wcmc.org/
 
 
13. Fundatia pentru Legislatia internationala de mediu si Dezvoltare (FIELD) :
  FIELD a fost fondata in 1989 in scopul de a aborda la nivel local, regional si international uriasul potential legislativ, de a incuraja protejarea mediului si dezvoltarea sustinuta. Zece ani mai tarziu, rezultatul acestei initiative este o organizatie cunoscuta si prospera, ale carei sfaturi si asistenta sunt cautate de guverne, organizatii non-guvernamentale, organizatii interguvernamentale si intreprinderi.
http://www.field.org.uk/
 
 
Inregistrari 1 la 13 din 13