Categorie : Biosfera
Subcategorie : Clima - Schimbarea climei
Inregistrari 1 la 5 din 5


1. Pagina Geofizica "Nearctica" - Scimbarea globala :
  Aceasta pagina a "Nearctica" contine o uniune de site-uri care se ocupa de schimbarea climei si in principal de incalzirea globala. Exista pagini separate care se refera la deprecierea ozonului.
http://www.nearctica.com/geology/global/global.htm
 
 
2. Reteaua Europeana de Informatii si Observatii despre Mediu (EIONET) Pagina despre aer si schimbari climaterice :
  EIONET este o retea de colaborare intre Agentia Europeana de Mediu si tarile sale membre, unind NFP la Uniunea Europeana si tarile in ascensiune, ETC, NRC si MCE. Aceste organizatii imbina furnizarea informatiilor care sunt folosite in luarea deciziilor pentru imbunatatirea situatiei mediului inconjurator in Europa si pentru a face mai eficienta politica Uniunii Europene. EIONET este deopotriva si o retea de organizatii , dar si o retea electronica (e-EIONET). Aceasta pagina furnizeaza informatii avand ca subiect calitatea aerului, emisiile de gaze nocive si schimbarea climei.
http://www.eionet.eu.int/Topic_Areas/Air_Climate_Change
 
 
3. Pagina web a BIROULUI EUROPEAN DE MEDIU (EEB) despre schimbarea climei si energia :
  EEB este o confederatie de 134 de organizatii cetatenesti de mediu, care isi au sediul in toate tarile membre ale U.E. si in tarile cele mai avansate, precum si in cateva tari invecinate. Pot fi locale si nationael sau Europene si internationale. Scopul EEB este de a proteja si de a imbunatatii mediul inconjurator in Europa si de a da posibilitatea cetatenilor Europei sa-si joace rolul in realizarea acestor obiective. Biroul EEB din Bruxelles, a fost infiintat in 1974 pentru a da membrilor sai ca sarcina principala sa supravegheze si sa raspunda la urgentele din politica de mediu a U.E.
http://www.eeb.org/activities/energy/main.htm
 
 
4. CCKN :
  CCKN aduna laolalta expertize, experiente si perspective a mai mult de o duzina de organizatii din statele in curs de dezvoltare si din statele dezvoltate. Resursele, cunostintele si posibilitatile limitate din tarile in curs de dezvoltare, impreuna cu lipsa dialogului si a intelegerii dintre statele industrializate si cele in curs de dezvoltare, impiedica inaintarea eforturilor internationale adresate problemei schimbarii climei. CCKN tinteste sa rezolve aceste neintelegeri prin facilitarea cercetarilor atente si a capacitatii de construire in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare, scop general fiind dezvoltarea sustinuta.
http://www.cckn.net/
 
 
5. IPCC :
  Recunoscand problema posibilei schimbari globale a climei, Organizatia Mondiala de Meteorologie (WMO) si Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), au infiintat in 1988 IPCC. Acesta este deschis tuturor membrilor UNEP si WMO. Rolul IPCC este de a evalua informatiile stiintifice, tehnice si socio-economice, relevante pentru intelegerea riscului influentei umane in schimbarea climei. Nu finalizeaza cercetari noi si nici nu supravegheza date referitoare la clima. Se bazeaza in mare masura pe impunerea in publicare si de asemenea de recenzare a literaturii tehnico-stiintifice.
http://www.ipcc.ch/index.html
 
 
Inregistrari 1 la 5 din 5