Categorie : Sursa informatie
Subcategorie : Organizatii internationale
Record 26 la 50 din 69

26. Femeile, Sanatatea si Mediul:
Politica ecologista - Miscari - Femei-Ecofeminism
 Aceasta antologie este o parte a unui pachet de invataturi, care are scopul de a aduce mai multa informatie in domenii precum femeia, sanatatea si mediul, incurajand acumularea de cunostinte si cercetarea referitor la problemele care exista in aceste domenii. Nu pot fi furnizate raspunsuri la multe intrebari dificile care au fost ridicate, cu toate ca noi speram ca profesorii, studentii sau alti utilizatori sa fie mai inspirati cind intreprind sau promoveaza cercetari in plus asupra problemei in cauza sau altele similare, acoperind astfel golul existent in acest domeniu.
http://www.who.int/m/topics/women_health_environment/en/index.html
 
 
27. Uniunea Internationala a Vegetarienilor- Religie si Vegetarism:
Stiinta - Cunostiinte - Rationalism - Religie
 Uniunea Internationala a Vegetarienilor este o organizatie non-profit deschisa spre noi membrii, dintre organizatiile non-profit care sprijina vegetarianismul si sunt conduse in exclusivitate de vegetarieni. Suporter al uniunii poate fi orice persoana, familie sau organizatie care sprijina scopurile si obiectivele uniunii, indiferent daca sunt sau nu vegetarieni. Aceasta sectie a bibliotecii are ca subiect "Religia si Vegetarianismul".
http://www.ivu.org/religion/
 
 
28. Uniunea Internationala a Vegetarienilor - Subnutritia in lume/Alinarea foametei:
Biosfera - Foamete
 Uniunea Internationala a Vegetarienilor este o organizatie non-profit deschisa spre noi membrii, dintre organizatiile non-profit care sprijina vegetarianismul si sunt conduse in exclusivitate de vegetarieni. Suporter al uniunii poate fi orice persoana, familie sau organizatie care sprijina scopurile si obiectivele uniunii, indiferent daca sunt sau nu vegetarieni. Aceasta sectie a bibliotecii are ca subiect "Subnutritia in lume/Alinarea foametei".
http://www.ivu.org/articles/hunger.html
 
 
29. FAO - PESCUIT:
Dezvoltare - Sustinere - Pescuit
 Misiunea Departamentului de pescuit a FAO este de facilita si de a apara dezvoltare sustinuta pe termen lung si utilizarea pescuitului si a culturilor acvatice mondiale. Principalul Program de pescuit al FAO isi propune sa incurajeze dezvoltarea sustinuta a unui pescuit responsabil si sa contribuie la siguranta hranei. Pentru implementarea acestui Program principal, Departamentul de pescuit isi concentreaza activitatea prin programe despre resursele piscicole, politica piscicola, industria piscicola si informatii piscicole.
http://www.fao.org/fi
 
 
30. Organizatii pentru Hrana si Agricultura ale Natiunilor Unite:
Dezvoltare - Sustinere - Dezvoltare sustinuta
 Organizatia pentru Hrana si Agricultura a Natiunilor Unite a fost fondata in 1945 fiind mandatata sa ridice nivelul de nutritie si standardul de viata, sa imbunatateasca productivitatea agricola si sa imbunatateasca conditiile populatiei rurale. Astazi, FAO este una dintre cele mai mari agentii specializate din sistemul Natiunilor Unite, fiind factor de conducere pentru dezvoltarea agriculturii, a padurilor, a pescuitului si a dezvoltarii rurale. O organizatie interguvernamentala, FAO are 183 de tari membre plus inca un membru, Comunitatea Europeana.
http://www.fao.org/
 
 
31. FAO - Desertificare:
Biosfera - Desertificare
 Web site-ul contine date si informatii tehnice si stiintifice, disponibile la FAO, precum si links-uri pentru un numar de Web site-uri foarte informate, care fac referire la desertificare. Informatia furnizata in acest site reprezinta o importanta contributie a cunostintelor si a spercializarii FAO in sustinerea dezvoltarii si administrarea terenurilor secate.
http://www.fao.org/desertification/
 
 
32. Organizatia Mondiala pentru Sanatate (WHO)-Protejarea Mediului Uman - Administrarea deseurilor cu grija pentru sanatate:
Poluare - Deseuri - Poluari accidentale
 Acest site prezinta munca de asistenta oferita de WHO statelor membre si populatiilor lor pentru realizarea sustinuta a unei stari de sanatate pentru toti, prin garantarea unui mediu sanatos si prin constientizarea indivizilor si a organizatiilor asupra responsabilitatii lor referitor la sanatate si mediu. Aceasta sectiune contine informatii despre administrarea deseurilor, protejand sanatate.
http://www.who.int/water_sanitation_health/Environmental_sanit/health_care_waste.htm
 
 
33. Organizatia Mondiala pentru Sanatate (WHO)-Protejarea Mediului Uman - Apa si igiena:
Mediul natural - Administrarea resurselor de apa
 Acest site prezinta munca de asistenta oferita de WHO statelor membre si populatiilor lor pentru realizarea sustinuta a unei stari de sanatate pentru toti, prin garantarea unui mediu sanatos si prin constientizarea indivizilor si a organizatiilor asupra responsabilitatii lor referitor la sanatate si mediu. Aceasta sectiune contine informatii despre apa si igiena.
http://www.who.int/water_sanitation_health/index.html
 
 
34. FAO - Biotehnologia in alimentatie si agricultura:
Stiinta - Cunostiinte - Rationalism - Biotehnologie
 Acest site, contine un sir de articole care pot fi de valoare oricui este interesat de rolul si impactul biotehnologiei in alimentatie si agricultura.
http://www.fao.org/biotech/
 
 
35. IETA:
Biosfera - Efectul de sera
 IETA este o organizatie non-profit, creata in 1999 pentru formarea unui cadru functional international care sa se ocupe de reducerea emisiilor de gaze nocive. Printre membrii nostrii se numara companii internationale de marca din domeniul prelucrarii carbunelui. Membrii IETA incearca sa dezvolte un regim al emisiilor, care sa aiba ca rezultat reducerea reala si dovedita a emisiilor de gaze nocive, echilibrand eficienta economica cu pastrarea mediului si dreptate sociala.
http://ieta.org/IETA2/Index_New.htm
 
 
36. UNESCO Organizatia Educationala, Stiintifica si Culturala a Natiunilor Unite:
Biosfera - Organizatii internationale
 UNESCO a fost infiintata la 16 noiembrie 1945. Si-a stabilit sediul central in Paris, Franta si 73 de birouri teritoriale si unitati, in diferite locuri ale lumii. Prin Carta Natiunilor Unite, obiectivele principale ale UNESCO sunt de a contribui la pacea si securitatea in lume, promovand colaborarea dintre natiuni prin educatie, stiinta, cultura si comunicare in scopul promovarii respectului pentru justitie, pentru legislatie, pentru drepturile omului si pentru libertati fundamentale valabile pentru oamenii din intreaga lume, fara a face diferente de rasa, sex, limba sau religie.
http://www.unesco.org/
 
 
37. WWC:
Mediul natural - Administrarea resurselor de apa
 WWC este Politica internationala pentru crearea rezervelor de apa si a fost initiata in 1996, avand la baza recomandarile facute la Summitul Rio Earth din 1992. Aduna laolalta, intr-o retea unica, mai mult de 300 de membrii din aproape 400 de state. Misiunea WWC este de a sprijini constientizarea la toate nivelele si in special la cel mai inalt nivel de decizie, asupra resurselor critice de apa si a utilizarii intr-un mod ecologic a apei, in toate formele sale, in beneficiul fiintelor vii de pe planeta.
http://www.worldwatercouncil.org/
 
 
38. Global Environment Facility:
Mediul natural - Administrarea resurselor de apa
 Global Environment Facility a fost infiintat pentru pentru a inlesni cooperarea internationala si procesele financiare care au ca destinatie patru mari amenintari asupra mediului inconjurator global: pierderea biodiversitatii, schimbarea climei, degradarea apelor internationale si rarefierea ozonului. Munca legata de problema pregnanta a degradarii solului este de asemenea eligibila pentru fondurile GEF.
http://www.gefweb.org/
 
 
39. Tratatul Ramsar privitor la Biotopi:
Conventii internationale - Justitie - Legislatie - Conventii internationake
 Tratatul privitor la Biotopi este un tratat interguvernamental, adoptat la 2 februarie 1971 in orasul Ramsar/Iran, de pe tarmul sudic al Marii Caspice. Astfel, desi in prezent denumirea tratatului este "Tratatul privitor la Biotopi (Ramsar, Iran, 1971)", a inceput sa fie cunoscut sub denumirea populara de "Tratatul Ramsar". Ramsar este primul dintre tratatele moderne globale interguvernamentale de conservare si utilizare inteleapta a resurselor naturale, dar comparativ cu altele mai noi, prevederile sale sunt relativ simple si generale. De-a lungul anilor, Conferinta Partilor Contractante (organul cu functia cea mai inalta in luarea deciziilor, compusa din delegati ai tuturor statelor membre), a dezvoltat si interpretat in mare masura, principiile de baza ale textului tratatului si a reusit sa pastreze lucrarile tratatului in pas cu schimbarile perceptiei, ale prioritatilor si ale tendintelor globale din gandirea ecologista.
http://www.ramsar.org/
 
 
40. UNEP Centrul de supraveghere a conservarii planetei:
Mediul natural - Specii periclitate
 UNEP Centrul de supraveghere a conservarii planetei furnizeaza informatii in favoarea politicii si lupta pentru conservarea lumii vii. Activitatile centrului includ evaluari si studii de avertizare timpurie referitoare la paduri, terenuri aride, apa dulce si ecosistemul maritim. Cercetarile legate de speciile periclitate si indicatorii de biodiversitate, furnizeaza politicienilor cunostinte vitale despre tendintele globale legate de conservarea si sanctionarea folosirii indelungate a naturii salbatice si a ariei ei de raspandire.
http://www.unep-wcmc.org/
 
 
41. WHO:
Calitatea vietii - Sanatate
 Fondata in 1948, WHO conduce alianta internationala "Sanatate pentru toti". Agentie specializata a Natiunilor Unite, cu 191 de state membre, WHO ofera cooperare tehnica pentru sanatatea natiunilor, elaboreaza programe de control si eradicare a bolilor si se straduie sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor.
http://www.who.int/home-page/
 
 
42. Organizatia Mondiala pentru Sanatate (WHO)-Protejarea Mediului Uman-Sectiunea despre Clima si Sanatatea:
Biosfera - Clima
 Acest site prezinta munca de asistenta oferita de WHO statelor membre si populatiilor lor pentru realizarea sustinuta a unei stari de sanatate pentru toti, prin garantarea unui mediu sanatos si prin constientizarea indivizilor si a organizatiilor asupra responsabilitatii lor referitor la sanatate si mediu. Aceasta sectiune contine informatii despre clima si sanatate.
http://www.who.int/peh/climate/climate_and_health.htm
 
 
43. CCKN:
Biosfera - Clima - Schimbarea climei
 CCKN aduna laolalta expertize, experiente si perspective a mai mult de o duzina de organizatii din statele in curs de dezvoltare si din statele dezvoltate. Resursele, cunostintele si posibilitatile limitate din tarile in curs de dezvoltare, impreuna cu lipsa dialogului si a intelegerii dintre statele industrializate si cele in curs de dezvoltare, impiedica inaintarea eforturilor internationale adresate problemei schimbarii climei. CCKN tinteste sa rezolve aceste neintelegeri prin facilitarea cercetarilor atente si a capacitatii de construire in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare, scop general fiind dezvoltarea sustinuta.
http://www.cckn.net/
 
 
44. World Bank Group:
Conventii internationale - Justitie - Legislatie - Organizatii internationale
 Banca Mondiala este cea mai mare sursa de asistenta in dezvoltare, oferind clientilor sai (state) imprumuturi anuale de aproape 16 miliarde. Isi foloseste resursele financiare, personalul supercalificat si vasta baza de cunostinte pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare pe calea stabilitatii, a confirmarii si a progresului in lupta lor contra saraciei.
http://www.worldbank.org/
 
 
45. IPCC:
Biosfera - Clima - Schimbarea climei
 Recunoscand problema posibilei schimbari globale a climei, Organizatia Mondiala de Meteorologie (WMO) si Programul pentru Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), au infiintat in 1988 IPCC. Acesta este deschis tuturor membrilor UNEP si WMO. Rolul IPCC este de a evalua informatiile stiintifice, tehnice si socio-economice, relevante pentru intelegerea riscului influentei umane in schimbarea climei. Nu finalizeaza cercetari noi si nici nu supravegheza date referitoare la clima. Se bazeaza in mare masura pe impunerea in publicare si de asemenea de recenzare a literaturii tehnico-stiintifice.
http://www.ipcc.ch/index.html
 
 
46. UNCCD:
Biosfera - Desertificare
 Aceasta este cea de-a doua generatie a site-ului UNCCD, lansat in 2000. A fost creat pentru a facilita accesul participantilor la procesul COP, la documentele oficiale detinute sau primite de secretariat (COP-ducumente, Programe de rapoarte si actiuni), precum si infiintarea unei surse generale de informatii avand ca subiect desertificarea, in atentia persoanelor interesate. Aceasta pagina furnizeaza instructiuni tehnice pentru folosirea website-ului CCD si detalii despre cum se poate obtine experienta optima pentru explorarea lui.
http://www.unccd.int/main.php
 
 
47. Biroul pentru combaterea desertificarii si a secetei:
Biosfera - Desertificare
 Biroul pentru combaterea desertificarii si a secetei al UNDP este responsabil cu conducerea si sprijinirea eforturilor organizatiilor si incurajarea dezvoltarii umane permanente in zonele aride. Biroul este amplasat in Grupul de dezvoltare sustinuta a mediului (ESDG) al Biroului pentru politica de dezvoltare (BDP). In paralel cu planul de afaceri al UNDP, UNSO va sprijini dialogul politic si capacitatea institutionala de construire pentru a ajuta statele sa integreze in cadrul planurilor lor de dezvoltare, problema terenurilor aride.
http://www.undp.org/seed/unso/
 
 
48. UNFCCC:
Biosfera - Clima
 Acest site prezinta persoane, reprezentanti ai organizatiilor observatoare si ai altor interesati in lupta UNFCCC, alaturi de resurse nelimitate de noutati, date, informatii si documente. Informatiile sunt clasificate in sapte capitole principale: Ce e nou?, Secretariatul, Programe, Resurse, Sesiuni, Spatiul presei si Site-ul de informatii.
http://www.unfccc.int/index.html
 
 
49. Organizatia Mondiala De Meteorologie:
Biosfera - Clima
 De la prognoza meteo la cercetari privind poluarea aerului, activitati legate de schimbarea climei, studii despre rarefierea stratului de ozon si prevestirea furtunilor tropicale, Organizatia Mondiala de Meteorologie coordoneaza activitatea stiintifica globala tinand seama de informatiile prompte si exacte despre vreme si de celelalte servicii publice, de uz personal si comercial, incluzand linii aeriene nationale si internationale si industrii de transport. Actiunile WMO contribuie la asigurarea vietii si a proprietatii, la dezvoltarea economico-sociala a natiunilor si la protejarea mediului. In cadrul Natiunilor Unite, stabilite la Geneva, 185 de organizatii membre raspandesc glasul autoritar al ratiunii intre popoare si comportamentul fata de clima si atmosfera planetei.
http://www.wmo.ch/index-en.html
 
 
50. Agricultura organica la FAO:
Dezvoltare - Sustinere - Culturi organice/ecologice
 Telul acestui site este de a oferi informatie despre agricultura organica disponibila la FAO. De asemenea, functioneaza ca o "harta rutiera" in care utilizatorii sunt indrumati spre alte website-uri relevante.
http://www.fao.org/organicag/
 
 

Record 26 la 50 din 69