Categorie : Conventii internationale - Justitie - Legislatie
Subcategorie : Instiutii de protectia mediului
Inregistrari 1 la 15 din 15


1. Sectiunea pentru Mediu a "Nearctica" :
  Sectiunea de Mediu a "Nearctica" se ocupa de componenta fizica a lumii naturale cu ar fi poluarea aerului, a apei si de deseurile solide.
http://www.nearctica.com/environ/environ.htm
 
 
2. Spitia.gr / Buildings.gr :
  Spitia.gr este un site nou pe Internet, al carui tel este sa devina o baza de date completa si actualizata, de informatii care sa cuprinda planificarea energiei bioclimatice, sursele de energie regenerabila, economisirea energiei, precum si studii, constructii, achizitii si echipamente de constructii, care pot veni in intampinarea nevoilor actuale in construirea de locuinte sau a cerintelor pietii.
http://www.spitia.gr/greek/greek.htm
 
 
3. Implementarea si Aplicarea Legislatiei de mediu (IMPEL) :
  La initiativa Olandei, a fost conceput IMPEL, la sedinta neoficiala din 1991 a Comunitatii Ministerelor de Mediu, unde s-a cazut de acord ca: "... ar fi de preferat ca primul pas in crearea unei retele intre importantele autoritati nationale si Comisia din domeniul aplicarii, sa aiba ca scop principal schimbul de informatii referitoare la implementare si aplicare si sa dezvolte la un nivel practic, demersurile comunitatii.
http://europa.eu.int/comm/environment/impel/
 
 
4. EUFORES, Forumul European pentru Resurse de Energie regenerabila :
  EUFORES - Forumul European pentru Resurse de Energie regenerabila - este o organizatie independenta cu caracter non-profit care doreste sa incurajeze folosirea energiei regenerabile. EUFORES a fost infiintat pentru a realiza sarcinile conturate in Declaratia de la Madrid din 1994 - inlocuirea a 15% din principalii combustibili conventionali cu resurse de energie regenerabila, pana in 2010.
http://www.eufores.org/
 
 
5. CIEL :
  Centru pentru Legislatia Internationala de Mediu (CIEL) este o firma non-profit, juridic ecologista, de interes public, fondata in 1989 pentru a intarii comparativ si international, legislatia si politica de mediu din toata lumea. CIEL furnizeaza o larga gama de servicii juridice de mediu, cum ar fi: cercetari si publicatii politice, sfaturi si recomandari, educatie si pregatire si creere de institutii, deopotriva pentru legislatia internationala cat si pentru cea comparativa nationala.
http://www.ciel.org/
 
 
6. UNEP Programul de Mediu al Natiunilor Unite :
  Procesul de dezvoltare a normelor, standardelor si metodelor privind mediul, dintre guverne se sprijina pe rolul de catalizator, al UNEP. Sarcina UNEP de promovare si dezvoltare progresiva a legislatiei internationale de mediu, a fost marcata ca una din principalele sale functii.
http://www.unep.org/
 
 
7. Fundatia pentru Legislatia internationala de mediu si Dezvoltare (FIELD) :
  FIELD a fost fondata in 1989 in scopul de a aborda la nivel local, regional si international uriasul potential legislativ, de a incuraja protejarea mediului si dezvoltarea sustinuta. Zece ani mai tarziu, rezultatul acestei initiative este o organizatie cunoscuta si prospera, ale carei sfaturi si asistenta sunt cautate de guverne, organizatii non-guvernamentale, organizatii interguvernamentale si intreprinderi.
http://www.field.org.uk/
 
 
8. Pagina principala a Legislatiei Europene de Mediu :
  Bine ati venit in Pagina principala a Legislatiei Europene de Mediu. Aici puteti gasi cazuri-texte complete, legislatie si alte materiale referitoare la Legislatia Europeana de Mediu. Separat de aceste surse initiale, mai multe dosare si articole ofera o perspectiva mai larga asupra problemelor specifice.
http://www.asser.nl/EEL/
 
 
9. PENELOPE :
  Proiectul PENELOPE ofera o noua resursa, instrument proiectat pentru ajutorarea intelegerii procesului prin care se dezvolta si se aplica in Europa, legea mediului. Acest proiect este rezultatul eforturilor combinate ale expertilor in tehnologia informationala si ale unui numar de institutii cu rol principal in legislatia Eurpeana de mediu.
http://www-penelope.etic.ac.uk/
 
 
10. EUR-lex :
  Website-ul EUR-lex a fost extins cu scopul de a oferi o imagine mai completa a legislatiei U.E. si a modului de luare a deciziilor, de la conceptie la finalizare.
http://www.europa.eu.int/eur-lex/el/information/about.html
 
 
11. E-LAW :
  E-LAW ofera juristilor si savantilor de interes public din toata lumea, priceperea si resursele de care au nevoie pentru protejarea mediului prin lege. Juristi ecologisti din 10 tari, au fondat E-LAW in 1989. Acum, aproape 300 de juristi si savanti din 60 de tari, cauta reteaua E-LAW pentru instrumentele juridice si stiintifice.
http://www.elaw.org/custom/custompages/viewPage.asp?WebPage_ID=3
 
 
12. Hieros Gamos :
  Aceasta sectiune este focalizata pe legislatia mondiala de mediu. Pentru mai multe informatii referitoare la legislatia de mediu din Statele Unite, mergeti la sectiunea Statelor Unite.
http://www.hg.org/environ.html
 
 
13. Biroul Aparatorilor mediului :
  Bine ati venit la site-ul Biroului Aparatorilor mediului (WA). EDO (WA) a fost deschis in martie 1996 si face parte din reteaua nationala a centrelor juridice de interes public, specializate in legislatia de mediu.
http://www.edo.org.au/edowa/
 
 
14. Centrul Asia Pacific pentru Legislatia de mediu :
  Centru Asia Pacific pentru Legislatia de mediu a fost infiintat la 15 februarie 1996, de Facultatea de Drept a Universitatii Nationale din Singapore, la initiativa Facultatii de Drept si a Comisiei pentru Legislatia de mediu (CEL) a Uniunii de Conservare mondiala (IUCN), in colaborare cu Programul de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP). APCEL isi are sediul la Facultatea de Drept si are sprijinul Universitatii Nationale din Singapore. APCEL a fost creat ca raspuns la necesitatea de formare competenta a educatiei juridice de mediu si necesitatea de dezvoltare a interesului pentru problemele de mediu. Lucreaza in mod curent, in mai multe programe si proiecte in stransa colaborare cu Comisia pentru Legislatia de Mediu a IUCN, UNEP, Asian Development Bank, World Bank Institute, Ministerul Mediului din Singapore, Ministerul Afacerilor Externe si alte intitutii.
http://sunsite.nus.edu.sg/apcel/index.html
 
 
15. ELI :
  Pentru mai mult de trei decenii, ELI a jucat un rol principal in formarea pe plan intern si extern a domeniilor privind legislatia de mediu, politica si administrarea. Astazi ELI este un centru de educare si cercetari independente, recunoscut la nivel international.
http://www.eli.org/
 
 
Inregistrari 1 la 15 din 15