PROGRAM: "SCHEMA DE COMUNICARE PENTRU INFORMAREA ECOLOGICA SI EDUCATIE ASUPRA MEDIULUI"

FINANTATORI: MINISTERUL MEDIULUI, DEPARTAMENTUL DE PLANIFICARE A TERITORIULUI SI A LUCRARILOR PUBLICE (GRECIA)

 

  Cum Functioneaza   Participanti la program   Contactati Participantii

 

Cum Functioneaza

Obiectivul programului este de a continua instruirea si colaborarea organizatiilor neguvernamentale pe subiecte privind mediul si educarea personala asupra mediului, in tarile : Grecia, Turcia si Romania, dar de asemenea, pentru partile interesate din orice tara in care majoritatea documentelor sunt emise in limba engleza.

 • Forma esentiala a colaborarii intre participanti va fi desfasurata, in stadiul initial, in special pe Internet;
 • Publicatiile relative vor include subiecte despre mediu, de interes national si de asemenea de interes international-interstatal, cu accent in special pe publicatiile de educare asupra mediului;
 • Descoperirea de motoare de cautare pentru colectarea informatiilor relative, prin Internet. Informatiile colectate si produsul colaborarii, vor fi distribuite de fiecare partener catre un tabel colector, specific;
 • Cu exceptia surselor de interes international, fiecare dintre partenerii de baza, vor colecta si vor distribuii de asemenea, informatii de interes local precum : bibliografia ecologica nationala de baza, cu o maniera placuta de cautare, prezentare a tuturor "running copies" cu continut ecologist din propria tara (prima pagina si continutul fiecarei copii), prezentarea de noi publicatii ecologiste (coperta, continut si o scurta prezentare), etc.

Evonimos Libraria Ecologista va face clasificarea paginilor active intr-o baza de date speciala, astfel :

 • Categorii tematice (vor fi create 13 categorii de baza si aproximativ 300 subcategorii, pentru a acoperii totalitatea publicatiilor ecologiste si de mediu).
 • Categorizarea Site-ului pe originea sursei (Centre de cercetare, Biblioteci, Edituri, Organizatii ecologiste, Organisme internationale, Guverne, Tiparituri, etc).
 • Categorizarea bazei de materiale pe tipul de informatie ( articole, ilustratii, software, teze de doctorat, video, brosuri ale organizatiilor ecologiste, texte legislative, etc).

  Limbajul Site-ului.
 • Disponibilitatea materialului (daca materialul este disponibil numai membrilor, daca este folosit in schimburi, daca este necesara plasarea unei comenzi speciale, subscriptie, daca exista acces liber, daca este demo, etc).
 • Calitatea Site-ului va fi inregistrata in baza de date (notatii de la 1 la 5, dupa urmatoarele criterii: navigarea usoara pe Site, concordanta intre ceea ce este declarat si calitatea-estetica Site-ului).

Fiecare Site, exceptand titlurile Site-urilor pentru care va exista de asemenea o descriere, va contine o descriere compusa de catre creatorul lui sau o scurta fraza de prezentare (daca descrierea nu exista) din partea Evonymos.

Materialul care va fi colectat si clasificat, va fi apoi expediat, la perioade de timp regulate, partenerilor de baza (dupa un prim interval de timp in care va fi colectat un (prim) volum suficient de materiale) instruirea/reinoirea va fi facuta de 1-2 ori pe luna. Partenerii de baza ai programului vor trimite materialul oricarei institutii din tara lor care este interesata in instruirea ecologista si in mod special in educatia asupra mediului (organizatii ecologiste, universitati, persoane responsabile cu educatia asupra mediului si scoli care promoveaza programe relative, companii care se ocupa cu tehnologii privind mediul, organisme si servicii, asociatii, municipalitati, etc).

In pregatire:

 • Publicarea formei relative cu caracter informativ in engleza si in limba de origine a participantilor.
 • Producerea unui CD-ROM, cu informatii de baza si materialul relativ care vor fi rezultatul cercetarilor, pentru acele parti care nu au acces la Internet. Vor fi produse si distribuite 3.000 CD-ROMs (1.000 pentru fiecare tara) cu textul de introducere in limba de origine a fiecarui partener de baza.
 • Organizarea unor intruniri pentru instruire-prezentare in orase-de catre partenerii de baza, urmarindu-se distribuire informatiei relative.

Participantii, organizatii neguvernamentale vor inregistra de asemenea in Site materiale de interes national.

sus

 

Participanti la program

 • Organizatia neguvernamentala "Naftilos" (Asociatia Naftilos),
  din Bucuresti-Romania;

sus

 

Contactati Participantii

"Evonimos Biblioteca Ecologista" e-mail: evonymos@tee.gr
tel: 0030 1 3231557
fax: 0030 1 3231557
 
"Naftilos"
(Asociatia Naftilos)
e-mail: naftilos2001@hotmail.com
tel: 004-01-687.24.75
fax: 004-01-687.24.75
 
"Mesogejos SOS"
(SOS AKDENIZ DERNEG)
e-mail: sosakdeniz@hotmail.com
ozouzo@superonline.com
tel: 0090 232 422 5240
0090 232 362 5772
fax: 0090 232 422 5240
0090 232 336 3331
 

"Centrul National
de Cercetare Sociala"
(EKKE)

e-mail: ktsaki@ekke.gr
tel: 0030 1 7489131-5
0030 1 7780118
fax: 0030 1 7488435

sus