Categorie : Tipul informatie
Subcategorie : Dictionare
Inregistrari 26 la 39 din 39

26. Global Environment Facility :
Mediul natural - Administrarea resurselor de apa
 Global Environment Facility a fost infiintat pentru pentru a inlesni cooperarea internationala si procesele financiare care au ca destinatie patru mari amenintari asupra mediului inconjurator global: pierderea biodiversitatii, schimbarea climei, degradarea apelor internationale si rarefierea ozonului. Munca legata de problema pregnanta a degradarii solului este de asemenea eligibila pentru fondurile GEF.
http://www.gefweb.org/
 
 
27. UNESCO Organizatia Educationala, Stiintifica si Culturala a Natiunilor Unite :
Biosfera - Organizatii internationale
 UNESCO a fost infiintata la 16 noiembrie 1945. Si-a stabilit sediul central in Paris, Franta si 73 de birouri teritoriale si unitati, in diferite locuri ale lumii. Prin Carta Natiunilor Unite, obiectivele principale ale UNESCO sunt de a contribui la pacea si securitatea in lume, promovand colaborarea dintre natiuni prin educatie, stiinta, cultura si comunicare in scopul promovarii respectului pentru justitie, pentru legislatie, pentru drepturile omului si pentru libertati fundamentale valabile pentru oamenii din intreaga lume, fara a face diferente de rasa, sex, limba sau religie.
http://www.unesco.org/
 
 
28. Conferinta Europeana a Ministerelor de Transport (ECMT) :
Transporturi - Transporturi
 Conferinta Europeana a Ministerelor de Transport (ECMT) este o organizatie interguvernamentala care a fost infiintata prin Protocolul de la Bruxelles din 17 octombrie 1953. Este un forum, in care ministerele responsabile cu transportul, mai precis transportul intern, pot colabora politic. In cadrul acestui forum, ministerele pot discuta deschis despre problemele curente si se pot pune de acord cu privire la unirea fortelor pentru imbunatatirea utilitatilor si asigurarea dezvoltarii rationale a sistemului European de transport de importanta internationala.
http://www.oecd.org/cem/
 
 
29. Sectiunea despre aer a EPA :
Poluare - Deseuri - Poluarea aerului
 Aceasta pagina conduce la informatii referitoare la AER.
http://www.epa.gov/ebtpages/air.html
 
 
30. Comisia Europeana: Transporturi :
Transporturi - Transporturi
 Site-ul despre transport al Comisiei Europene.
http://europa.eu.int/comm/transport/index_en.html
 
 
31. Sectiunea despre Poluarea spatiilor inchise a EPA :
Poluare - Deseuri - Poluarea spatiilor inchise
 De ce este mediul interior important pentru sanatatea dumneavoastra? Majoritatea oamenilor cunosc faptul ca poluarea aerului in spatiile deschise poate avea repercursiuni asupra sanatatii lor, dar poate nu stiu ca si poluarea spatiilor inchise poate avea efecte semnificative. Studiile EPA referitoare la expunerea oamenilor la aerul poluat, a indicat ca nivelul de poluare a spatiilor inchise poate fi 2-5 ori si cateodata chiar de 100 de ori mai ridicat decat al spatiilor deschise. Acest nivel de poluare a spatiilor inchise este ingrijorator, deoarece s-a estimat ca peste 90 % din timp, majoritatea oamenilor si-l petrec intr-un astfel de spatiu.
http://www.epa.gov/iaq/
 
 
32. Clubul EPA Explore :
Educatie ecologista - Educatie ecologista
 Bine ati venit la Clubul Explore - website-ul pentru copii (5-12 ani) al Agentiei pentru Protectia Mediului. Fiti gata sa explorati mediul inconjurator si sa invatati despre lucrurile placute pe care le puteti proteja. Aveti acolo: jocuri, fotografii, povestiri si alte lucruri distractive.
http://www.epa.gov/kids/
 
 
33. Mediul inconjurator :
Politica ecologista - Miscari - Institutii de protectia mediului
 Site-ul pentru mediu al Comisiei Europene
http://www.europa.eu.int/comm/environment/
 
 
34. Spitia.gr/building.gr :
Mediul inconjurator Uman - Arhitectura bioclimatica
 Spitia.gr este un site nou pe Internet, al carui tel este sa devina o baza de date completa si actualizata, de informatii care sa cuprinda planificarea energiei bioclimatice, sursele de energie regenerabila, economisirea energiei, precum si studii, constructii, achizitii si echipamente de constructii, care pot veni in intampinarea nevoilor actuale in construirea de locuinte sau a cerintelor pietii.
http://www.spitia.gr/
 
 
35. CCKN :
Biosfera - Clima - Schimbarea climei
 CCKN aduna laolalta expertize, experiente si perspective a mai mult de o duzina de organizatii din statele in curs de dezvoltare si din statele dezvoltate. Resursele, cunostintele si posibilitatile limitate din tarile in curs de dezvoltare, impreuna cu lipsa dialogului si a intelegerii dintre statele industrializate si cele in curs de dezvoltare, impiedica inaintarea eforturilor internationale adresate problemei schimbarii climei. CCKN tinteste sa rezolve aceste neintelegeri prin facilitarea cercetarilor atente si a capacitatii de construire in tarile dezvoltate si in cele in curs de dezvoltare, scop general fiind dezvoltarea sustinuta.
http://www.cckn.net/
 
 
36. Centrul pentru Informarea Resurselor educationale :
Educatie ecologista - Centre de informare privind protectia mediului
 Clearinghouse este o componenta a Centrului de Informatii in Resursele educationale, sponsorizata de Departamentul Educatiei din Statele Unite. Scopul nostru este de a furniza acces la cele mai bune informatii disponibile pentru invatarea si acumularea de cunostinte despre stiinta, matematica si mediu.
http://www.ericse.org/eeindex.html
 
 
37. Institutul National de Cercetari asupra Genomului Uman (NHGRI) :
Stiinta - Cunostiinte - Rationalism - Genetica
 Centrul National de Cercetari despre Genomul Uman (NCHGR) a pus bazele Institutului National de Cercetari despre Genomul Uman (NHGRI) care are ca misiune sa conduca Proiectul "Genomul Uman" pentru Institutul National de Sanatate (NIH). NHGRI este unul din cele 24 de institutii, centre si diviziii din care este compus NIH, principala agentie a federatiei guvernamentale pentru sprijin in cercetarile din domeniul biomedical. Componenta colectivului de cercetatori al NIH, completeaza cele mai mari facilitati din lume, pentru cercetari in acest domeniu. NIH face parte din Departamentul de Servicii sociale si de sanatate a S.U.
http://www.nhgri.nih.gov/
 
 
38. Institutul de Energie nucleara :
Energia - Energie nucleara
 Misiune. Institutul de Energie nucleara este o organizatie politica a industriei de energie si tehologii nucleare si participa deopotriva pe plan national si global, la prelucrarea deciziilor politice. Obiectivul NEI este de a asigura formarea de politicieni care sa promoveze utilizarea benefica a energiei si tehnologiilor nucleare in SUA si in lume.
http://www.nei.org/
 
 
39. Atomic Archive :
Energia - Energie nucleara
 Bine ati venit la Atomic Archive. Acest site cerceteaza complexa istorie a descoperirii bombei atomice, o cotitura importanta pentru toata omenirea. AJ Software & Multimedia prezinta acest site ca un manual in direct pentru CD-ROM-urile sale, Atomic Archive.
http://www.atomicarchive.com/
 
 

Inregistrari 26 la 39 din 39